Σεισμός στην Κεντρική Ιταλία

Σειρά σεισμικών δονήσεων σημειώθηκε τις πρωινές ώρες στην περιοχή Μάρκε της κεντρικής Ιταλίας. Η πρώτη και ισχυρότερη δόνηση σημειώθηκε στις 3 και 32 λεπτά και ήταν έντασης 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Το εστιακό βάθος υπολογίσθηκε στα 8,4 χιλιόμετρα με επίκεντρο ανάμεσα στις περιφέρειες της Ανκόνα και της Ματσεράτα. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, δεν υπάρχουν θύματα, κανένας κάτοικος δεν φέρεται να έχει τραυματισθεί και δεν αναφέρθηκαν υλικές ζημιές.

Μετά τον κυρίως σεισμό έγιναν αισθητές τέσσερις μετασεισμικές δονήσεις, η ισχυρότερη από τις οποίες σημειώθηκε στις 5 και 7 λεπτά το πρωί.

“Στην περιοχή Μάρκε έχουν αρχίσει να καταγράφονται δονήσεις από τον περασμένο Ιούνιο. Προχωρήσαμε αμέσως σε όλους τους αναγκαίους ελέγχους σχετικά με την στατικότητα των κτηρίων”, δήλωσε ο υπεύθυνος της πολιτικής προστασίας της περιφέρειας αυτής, Ρομπέρτο Ορεφιτσίνι.

Η πυροσβεστική δέχθηκε δεκάδες κλήσεις πολιτών που ήθελαν να μάθουν αν έπρεπε να παραμείνουν εντός των σπιτιών τους, αλλά δεν διαπίστωσε, έως τώρα, καμία ζημιά στα ακίνητα της όλης περιοχής.