Σας πήραμε χαμπάρι….

Του Μάριου Μυλωνά

Κύριοι,  πάρτε το χαμπάρι αν δεν κυνηγήσετε τους μεγαλοοφειλετες, τους τραπεζίτες και τους κλέφτες,  θα πτωχεύσουμε η θα ξεπουληθούμε όπως θέλουν κάποιοι με μαθηματική ακρίβεια.

Το ιδιο ισχύει και για κάποια τραπεζικά ιδρύματα που εξακολουθούν ακόμα να αδιαφορούν προκλητικά,  χωρίς να κατανοούν την τραγική κατασταση που επικρατεί στους συμπατριώτες μας χωρις να κάνουν τις σωστές κινήσεις και αναπροσαρμογές ,κυνηγώντας λάθος άτομα καi βάζοντας δυσβάστακτους όρους, χωρις να είναι διατεθημένοι να συνεργαστούν εξυπηρετώντας από ότι φαίνεται ξένα συμφέροντα.

Τώρα θέλουν να βάλουν χέρι και στα σπίτια μας, έχοντας ήδη έτοιμους ξένους αγοραστές με τις ευλογίες της κυβέρνησης και την αμέριστη στήριξη της ψευτοδεξιάς.

Δηλώνοντας αμφιβολίες για το κατά πόσο θα υπάρξει ξανά κυπριακή τράπεζα που θα μπορέσει να δώσει οικιστικό δάνειο αν περάσει η πρόταση νόμου για προστασία της κύριας κατοικίας και επιχείρησης.

Σαν και τωρα δίνουν…

Σας πήραμε όμως εμείς χαμπάρι κύριοι,  αφού  σκοπός σας είναι η άσκηση πίεσης και οικονομικής εξαθλίωσης προς τον κυπριακό λαο, με κίνδυνο τουρκοποίησης ολόκληρης της Κύπρου.

Παρά να κάνετε ποιο εύκολη την τουρκική προέλαση κύριοι με την αποναρκοθέτηση των αμυντικών αντί-αρματικών ναρκοπεδίων καλύτερα καθήστε να βρείτε λύσεις στα προβλήματα του κυπριακού λαού. Λυσεις υπάρχουν… και σας προτείναμε πολλές τόσο το εθνικό πατριωτικό μέτωπο Λακεδαιμόνιοι όσο και συμπατριώτες μας τεχνοκρατες και  επιστήμονες χωρίς βέβαια καμμία κομματική κατεύθυνση.

 

Αν ζούσε σήμερα ο στρατηγος Μακρυγιάννης θα έλεγε:

Μπορεί να είμαστε λίγοι, αλλά έχουμε μαγιά στην καρδιά και την ψυχή μας και θα αντέξουμε. Ξαναχτίστε μια κοινωνία στην οποία η ελπίδα δεν θα περιορίζεται στα δώρα των άλλων, αλλά θα ξεκινά από την πίστη στο Θεό, στην πατρίδα, στον εαυτό μας.

Και για να γίνουν αυτά, χρειάζεται παράδειγμα, θυσία, αγώνας και όχι βόλεμα. Γίνετε το παράδειγμα. Μάθετε από τα λάθη και μην γκρεμίζετε μόνο, αλλά δημιουργήστε, όπου κι αν βρίσκεστε!

Η μόνη ελπίδα, όπως θα ξαναέλεγε ο Μακρυγιάννης, είναι το «εμείς» και όχι το «εγώ μου» , το «εγώ σου», το «εγώ του».
400 χρόνια περίπου οι Έλληνες έζησαν στην σκλαβιά. Φάνηκε ότι είχαν νικηθεί, αλλά εργάζονταν για τον ξεσηκωμό. Μάθαιναν γράμματα. Πάλευαν εναντίον του εξισλαμισμού. Έβγαιναν στα βουνά. Ζούσαν με τους Τούρκους, γνωρίζοντας ότι δεν ήταν ελεύθεροι. Και όταν ήρθε η ώρα, πολέμησαν. Νίκησαν παρά τα λάθη και την διχόνοια. Γιατί ήταν αποφασισμένοι να αντισταθούν.
Μάριος Μυλωνάς

Πρόεδρος Εθνικού Πατριωτικού Μετώπου  ΛΑΚΕΔΑΙΜΟΝΙΟΙ