Σαρώνει ο Αναστασιάδης…Ξεπέρασε το 40%

Μεγάλη δυναμική που ίσως τον «απογειώσει» στον προεδρικό θώκο από τον πρώτο, κιόλας, γύρο των εκλογών του ερχόμενου Φεβρουαρίου, προκύπτει ότι έχει ο υποψήφιος του ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ, Νίκος Αναστασιάδης.

Δημοσκοπήσεις Κυπριακών ΜΜΕ και μυστικά γκάλοπ που έχουν διενεργηθεί για λογαριασμό ευρωπαϊκών αλλά και υπερατλαντικών χωρών, δείχνουν ότι οι επικείμενες εκλογές θα είναι …περίπατος για τον Ν. Αναστασιάδη. Τα αποτελέσματα των ερευνών αυτών, θέλουν τον ευρωπαϊστή υποψήφιο να εκλέγεται από τον πρώτο γύρο, αφήνοντας πίσω του με μεγάλη διαφορά τους αντιπάλους του.

Ένα άλλο σημαντικό εύρημα των ερευνών, είναι ότι άρχισε να ανοίγει η «ψαλίδα» υπέρ του υποψηφίου του ΑΚΕΛ, Σταύρου Μαλά. Πλέον, η διαφορά που έχει με τον Γιώργο Λιλλήκα είναι σε ποσοστό 2% με 3%. Άρα, φαίνεται έστω και μικρή συσπείρωση στους ψηφοφόρους του ΑΚΕΛ.

Ο ΔΗΣΥ, όπως όλα δείχνουν, θα πάρει όλα τα ποσοστά του, καθώς είναι η μόνη πολιτική συμπαγής στάση υπέρ του Νίκου Αναστασιάδη. Αναμένουμε τώρα το ΔΗΚΟ. Περιμένουμε να δούμε αν θα τα καταφέρει να συσπειρωθεί, ώστε να εκλεγεί ο Νίκος Αναστασιάδης από το πρώτο κιόλας γύρο.

Την δυναμική αυτή του ευρωπαϊστή υποψηφίου, βλέπει άλλωστε και ο κυπριακός λαός, η συντριπτική πλειονότητα του οποίου – ποσοστό 75% – πιστεύει πως ο επόμενος πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας θα είναι ο Νίκος Αναστασιάδης. Επτά στους δέκα ψηφοφόρους, εκτιμούν ότι η κάλπη την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου θα τον αναδείξει Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η πλειοψηφία του κυπριακού λαού περιμένει από τον ευρωπαϊστή Αναστασιάδη να «βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά», αν και γνωρίζει ότι παραλαμβάνει «καμένη γη» από το σημερινό Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια.

Με την πολιτική του και τους χειρισμούς του ο Δ. Χριστόφιας αυτό που κατάφερε μέσα σε διάστημα μιας πενταετίας, ήταν να του γυρίσει την πλάτη ο κυπριακός λαός με αποτέλεσμα εκείνος τώρα να παραδίδει το «πηδάλιο» διακυβέρνησης της χώρας στον Νίκο Αναστασιάδη.