Σαν ‘ξαναζεσταμένο φαγητό” η υποψηφιότητα Μαλά

Η 100μελές κεντρική επιτροπή του ΑΚΕΛ, μετά από πολύωρη συνεδρία και με 59 ψήφους υπέρ αποφάσισε να θέσει την υποψηφιότητα Σταύρου Μαλά για τις Προεδρικές εκλογές του Φεβρουαρίου.

Αν και ο Σταύρος Μαλάς είναι ένας εξαίρετος άνθρωπος και επιστήμονας, εντούτοις η επιλογή του ως υποψηφίου για τη προεδρία μοιάζει με”ξαναζεσταμένο φαγητό” μιας και ο ίδιος ήταν ξανά υποψήφιος το 2013.

Η επιλογή του, δεν είναι όμως επιλογή νίκης για το ΑΚΕΛ, αλλά προσπάθεια συσπείρωσης του κόμματος. Το γνωρίζει αυτό πολύ καλά το ΑΚΕΛ.

Ποιος είναι άραγε ο απώτερος σκοπός του ΑΚΕΛ; Θέλει να κερδίσει τις εκλογές; Ή απλά θέλουν κάποιοι να “φάνε” τον Άντρο και να κάνουν το ΑΚΕΛ , ΠΑΣΟΚ, του 6 και 7%;

Υπάρχει βέβαια και ένα άλλο εύλογο ερώτημα: Γιατί η Κεντρική επιτροπή δεν έθεσε τον Άντρο Κυπριανού υποψήφιο;

Πιστέυω ότι με υποψήφιο τον Άντρο Κυπριανού, το ΑΚΕΛ θα περνούσε άνετα στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών. Θα συσπείρωνε τους ΑΚΕΛικούς ψηφοφόρους και τους ψηφοφόρους του κέντρου οι οποίοι θέλουν λύση του Κυπριακού.

Τώρα ρίχνουν στην αρένα της εκλογικής αναμέτρησης τον Σταύρο Μαλά, ο οποίος όπως φαιδρά αναφέρουν κάποιοι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, βρισκόταν τα τελευταία 5 χρόνια σε θήκη που έλεγε ¨”σε περίπτωση ανάγκης, σπάστε το γυαλί”….

Γιατί είναι αμφίβολο ότι ο Σταύρος Μαλάς θα περάσει στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών….

Μ.Μ.