Σαμαρας:”Καινούργια μέρα για την Ελλάδα”

“Όλα πήγαν καλά. Το παλέψαμε οι Έλληνες, όλοι μαζί και αύριο ξεκινάει μια καινούργια ημέρα για όλους μας” δήλωσε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς λίγο μετά τις επίσημες ανακοινώσεις που έγιναν απο τον πρόεδρο του Eurogroup Ζ.Κ.Γιουνκέρ για την επίτευξη συμφωνίας.

Ως νέα αφετηρία για τη χώρα χαρακτήρισε τα αποτελέσματα της χθεσινής συνεδρίασης και ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ε.Βενιζέλος, ” Το πλαίσιο που διαμορφώθηκε στο Eurogroup είναι η νέα αφετηρία που χρειάζεται η χώρα μετά από εννέα μήνες αναμονής.Οι λεπτομέρειες έχουν τη σημασία τους, το κρίσιμο όμως είναι η μεγάλη εικόνα. Και αυτή είναι αναμφίβολα θετική χάρις στις σκληρές θυσίες του ελληνικού λαού.

Σε εμάς, τις Ελληνίδες και τους Έλληνες, εναπόκειται τώρα να αξιοποιήσουμε το πλαίσιο αυτό και να οργανώσουμε τις εσωτερικές προϋποθέσεις της εθνικής ανάκαμψης” τόνισε.

Ο Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας απο τις Βρυξέλλες υπογράμμισε πως “η σημερινή απόφαση του Eurogroup και του ΔΝΤ είναι σημαντική διότι κρατά την Ελλάδα στο ευρώ και της δίνει την ευκαιρία να βγει από το φαύλο κύκλο της ύφεσης και της υπερχρέωσης και συμβάλει στη μείωση του χρέους της” , ενώ υποστήριξε πως η χώρα πλέον δανείζεται με χαμηλότερα επιτόκια σε σχέση με άλλες χώρες της ευρωζώνης.

Δεν παρέλειψε βέβαια να σημειώσει πως η Ελλάδα οφείλει να εφαρμόσει όλα τα συμφωνηθέντα μέτρα και να προωθήσει το πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων.