Σαμαράς: “Υπήρξε προσέγγιση, αλλά όχι κατάληξη”

“Η σύνοδος κορυφής για τον κοινοτικό προϋπολογισμό δεν κατέληξε σε συμφωνία, συζητήθηκαν όμως διεξοδικά όλες οι απόψεις των κρατών μελών, υπήρξε κατανόηση των θέσεων και μείωση των διαφορών” δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε μετά τη λήξη της Συνόδου Κορυφής.

“Υπήρξε προσέγγιση αλλά όχι κατάληξη” τόνισε ο κ. Σαμαράς προσθέτοντας πως η συζήτηση για τον προυπολογισμό θα συνεχιστεί στις αρχές του 2013 και δεν θα έχει σχέση με τη συζήτηση για την ενοποίηση των τραπεζών.

Αναφερόμενος στη ζήτημα για των κονδυλίων συνοχής, δήλωσε πως αυτά ξεκίνησαν απο την χαμηλή αφετηρία των 11,2 δις  μειωμένα κατά 40% σε σχέση με αυτά της τρέχουσας δεκαετίας , ενώ υπογράμμισε πως τόσο η Ελλάδα, όσο και οι άλλες χώρες αντιμετωπίστηκαν με στοιχεία της οικονομίας τους, όπως αυτά ίσχυαν πριν απο την κρίση.

“Δώσαμε μάχη να αυξηθεί το ποσό, να υπάρξει μια ειδική μεταχείριση για την χώρα δεδομένων των συνθηκών…το επιχείρημα αντιμετωπίστηκε θετικά” δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Σχολιάζοντας το Eurogroup της Δευτέρας δήλωσε πως “Είχα ενα διημερο συνεχων επαφων, με πρωθυπουργούς και ανωτατους αξιωματούχους και συζητησαμε με όλους και για το ζήτημα της εκταμίευσης και για τα κονδύλια.”.