Σαμαράς: Σημαντική εξέλιξη για την Ευρώπη η εκλογή Γιούνκερ

Την απόλυτη ικανοποίησή του για την εκλογή του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στην προεδρία της Κομισιόν εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, χαρακτηρίζοντας τον «παθιασμένο Ευρωπαίο» και μιλώντας για σημαντική εξέλιξη για την Ευρώπη.

Στην ομιλία του στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον πρόεδρο της ΕΕ Χ.Ρομπάι και τον απερχόμενο πρόεδρο της Κομισιόν Ζ.Μπαρόζο, μετά τη λήξη της Συνόδου Κορυφής, ο κ. Σαμαράς προχώρησε σε σύντομο απολογισμό του έργου που επιτεύχθηκε επί της ελληνικής προεδρίας στην ΕΕ.

Ειδική αναφορά έκανε στα όσα έγιναν σχετικά με την τραπεζική ενοποίηση στην ΕΕ, την προώθηση της ανάπτυξη και της απασχόλησης, την αντιμετώπιση της ανεργίας, αλλά και στην κατεύθυνση της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής και της μετανάστευσης.

Το έργο της Ελλάδας ως προεδρεύουσας χώρας του Συμβουλίου της ΕΕ εξήραν για άλλη μια φορά κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου οι Ρομπάι και Μπαρόζο, μιλώντας για εξαιρετικά επιτυχημένη προεδρία και με συγκεκριμένα αποτελέσματα.

Μάλιστα ο τελευταίος εκανε αναφορά και στο έργο της κυβέρνησης Σαμαρά στην Ελλάδα, επισημαίνοντας ότι «αν και παραμένουν μεγάλες προκλήσεις, η κυβέρνηση Σαμαρά έχει καταφέρει πολλά».