Σαμαράς: Δεν θα αυτοκτονήσουμε μαζί σας κ. Τσίπρα

Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς, στην ομιλία του στη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, δήλωσε ότι «Η πρόταση για το δημοψήφισμα σέρνει τη χώρα εκτός της Ευρώπης».

Είπε ότι το «όχι» που προτείνει η κυβέρνηση οδηγεί την Ελλάδα εκτός Ευρώπης, και ανακοίνωσε ότι η ΝΔ θα ψηφίσει «υπέρ της παραμονής της χώρας στο ευρώ και στην ΕΕ».

«Διχάζετε την ελληνική κοινωνία ανάμεσα σε μία κακή συμφωνία και σε μία απόλυτη καταστροφή», πρόσθεσε ο τέως Πρωθυπουργός, σημειώνοντας ότι «υπάρχουν λαοί που αγωνίζονται να μπουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, και εσείς ουσιαστικά καλείτε τους πολίτες να ψηφίσουν για να βγει η Ελλάδα από την ΕΕ».

«Εσείς είστε ο ηθικός αυτουργός της πρότασης που σήμερα καταγγέλλετε, κ. Τσίπρα», συμπλήρωσε.

Ακόμα, ο κ. Σαμαράς χαρακτήρισε παρωδία το δημοψήφισμα που φέρνει η κυβέρνηση, λέγοντας ότι απέτυχε παταγωδώς στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους.

«Οδηγήσατε μία άθλια διαπραγμάτευση σε ένα άθλιο αποτέλεσμα και τώρα σε ένα άθλιο δημοψήφισμα, το οποίο θα κρίνει την παραμονή της χώρας στο ευρώ, συμπλήρωσε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

«Υποσχεθήκατε ότι θα φέρνατε μία καλύτερη συμφωνία και εσείς φέρατε μία συμφωνία χειρότερη από κάθε μνημόνιο, οδηγώντας μάλιστα την Ελλάδα εκτός ευρώ» τόνισε στη συνέχεια, απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό.

«Αυτός είναι ο προσωπικό σας εφιάλτης κ. Τσίπρα», πρόσθεσε. «Και έρχεστε τώρα και ζητάτε από τον ελληνικό λαό να αποφασίσει για μία διαπραγμάτευση που έχει κλείσει;»

Ο ελληνικός λαός στο δημοψήφισμα δεν θα αποφασίσει το «ναι» ή το «όχι» στη λιτότητα, αλλά το «ναι» ή το «όχι» στο ευρώ, εκτίμησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς και δεσμεύτηκε ότι η παράταξή του θα κάνει ό,τι μπορεί για να μείνει η Ελλάδα στην ΕΕ.

«Δεν θα αυτοκτονήσουμε μαζί σας κ. Τσίπρα».

Ο Αντώνης Σαμαράς κάλεσε τα ευρωπαϊκά κόμματα να ματαιώσουν το πραξικόπημα Τσίπρα. «Το πραξικόπημα δεν θα περάσει στον τόπο που γεννήθηκε η Δημοκρατία. Δεν θα επιτρέψουμε να γίνει η χώρα μας Ζάμπια. Δεν θα αφήσουμε την χώρα να βγει εκτός Ευρώπης και ευρώ».