Σαμαράς: Ανεδαφικές οι προτάσεις Τσίπρα

Την ώρα μάλιστα που σε λίγες ημέρες έρχεται η τρόικα για τον τελικό έλεγχο, στο Μαξίμου γνωρίζουν ότι η εκλογολογία βλάπτει την πορεία του κυβερνητικού έργου καθώς όλοι – υπουργοί και βουλευτές – το τελευταίο διάστημα ασχολούνται μόνο με το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών και την προεδρική εκλογή.

Γι αυτό τον λόγο αποφασίστηκε να μεταβεί ο ίδιος ο πρωθυπουργός στη βουλή και να συνομιλήσει τόσο με τους δημοσιογράφους όσο και με τους βουλευτές του Γ΄ θερινού τμήματος προκειμένου να στείλει ξεκάθαρο μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση και κυρίως προς την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά του Αλέξη Τσίπρα.

Ο Α. Σαμαράς χαρακτήρισε ανεδαφικές τις προτάσεις που παρουσίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην ΔΕΘ.

«Εάν δοθεί στον Αλέξη Τσίπρα η ευκαιρία (σ.σ. να κυβερνήσει), που δεν θα του δοθεί, στις ελληνικές τράπεζες δεν θα μείνει ούτε ένα ευρώ», σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Το θέμα των πρόωρων εκλογών τέθηκε από τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες με το που έφτασε ο Α. Σαμαράς στη βουλή.

Δημοσιογράφοι: Πάμε σε πρόωρες εκλογές κύριε Πρόεδρε;

Πρωθυπουργός: Άκουσε κανείς έξω για εκλογές; Τι είναι αυτό; Όποιος μιλάει σήμερα για εκλογές ή δεν ξέρει από πολιτική, ή δεν τον ενδιαφέρει το καλό του τόπου ή τον ενδιαφέρουν δικά του συμφέροντα».

Η συζήτηση συνεχίστηκε λίγο αργότερα στο εντευκτήριο μεταξύ του πρωθυπουργού και των περίπου 20 βουλευτών οι οποίοι μετέχουν στο Γ΄ θερινό τμήμα της βουλής.

Γ. Μιχελάκης: Πότε θα ολοκληρωθεί η συζήτηση για το χρέος;

Πρωθυπουργός: Πιστεύω ότι αυτό θα γίνει μέχρι τέλος του χρόνου.

Μ. Χαρακόπουλος: Αν γίνει αυτό, τότε πάμε με άλλον αέρα στις εκλογές, ακόμη κι αν είναι πρόωρες με αφορμή τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Πρωθυπουργός: Ξεχάστε τις εκλογές, βγάλτε τες από το μυαλό σας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός ζήτησε από τους βουλευτές να στηρίξουν το κυβερνητικό έργο όπως πράττουν μέχρι σήμερα και να διαψεύδουν σε κάθε ευκαιρία το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών.

Παράλληλα εξέφρασε την ανησυχία του για την κατάσταση που επικρατεί σε Ιταλία και Γαλλία επισημαίνοντας ότι η χώρα μας δεν βρίσκεται πλέον στο μάτι του κυκλώνα.

Όπως ήταν φυσικό οι βουλευτές τον ρώτησαν και για την πορεία των ανασκαφών στην Αμφίπολη αλλά ο Α. Σαμαράς είπε απλώς πως πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό μνημείο χωρίς να μπει σε περισσότερες λεπτομέρειες.

Μαξίμου: Όχι σε αλλαγές στον εκλογικό νόμο

Ο πρωθυπουργός φέρεται να διαφωνεί με την πρόταση Βενιζέλου για αλλαγή του εκλογικού νόμου την συγκεκριμένη χρονική στιγμή. «Κάτι τέτοιο θα έδειχνε ηττοπάθεια. Θα σήμαινε παραδοχή ήττας» σημειώνουν συνομιλητές του Α. Σαμαρά.