Σαμαράς:Συμψηφισμός χρεών του δημοσίου με τις οφειλές

Τη βεβαιότητα του ότι οι εξελίξεις θα είναι θετικές και η Ελλάδα θα λάβει την εκταμίευση της δόσης εξέφρασε μετά τη σύσκεψη στο υπουργείο Ανάπτυξης, ο Αντώνης Σαμαράς λέγοντας ότι «αυτό που έπρεπε να κάνουμε το κάναμε».

Ο πρωθυπουργός υποστήριξε εμφανίστηκε αισιόδοξος λέγοντας  πως  «τώρα αρχίζει ο δρόμος για την ανάπτυξη και είναι η σειρά της Ευρώπης να κάνει τη δική της κίνηση».

Ακόμη ο Αντώνης Σαμαράς δεσμεύτηκε πως το κράτος θα αποδώσει αυτά που χρωστάει, ενώ προανήγγειλε τον συμψηφισμό των χρεών του δημοσίου με τις οφειλές των ιδιωτών, καθώς, όπως είπε, «δε θέλουμε ένα κράτος ανέντιμο».

Σκοπός της σημερινής σύσκεψης ήταν η ρύθμιση ζητημάτων που αφορούν στην αρμοδιότητα των υπουργείων. Ο πρωθυπουργός είπε ότι για να επιτευχθεί ανάπτυξη πρέπει να υπάρχει συντονισμός χωρίς γραφειοκρατία, καθυστερήσεις και επικαλύψεις, επιδιώκοντας συνέργειες μεταξύ των υπουργείων για ένα σύγχρονο πιο παραγωγικό οικονομικό μοντέλο.

Τέλος, ο πρωθυπουργός γνωστοποίησε ότι στις 22 Νοεμβρίου θα συναντηθεί εκ νέου με τους ίδιους υπουργούς προκειμένου να ρυθμιστούν κάποια ζητήματα και στη συνέχεια θα αρχίσει διμερείς επαφές σε κάθε υπουργείο.