Σαμαράς: “Ξεκινάμε νέο μαραθώνιο”

“Η επόμενη μέρα έχει ήδη ξεκινήσει. Δεν υπάρχει ούτε ένα λεπτό για χαλάρωση” δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής.

“Ενας μαραθώνιος τελείωσε. Αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να ξεκινήσουμε τον επόμενο”, είπε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός.

Αναφερόμενος στην χθεσινή απόφαση του Eurogroup ο κ. Σαμαράς σημείωσε πως στο παρασκήνιο της συνεδρίασης, όλοι οι ηγέτες, αλλά και κοινοτικοί αξιωματούχοι εκφράστηκαν με θετικό τρόπο για τις προσπάθειες της κυβέρνησης και για τις θυσίες του ελληνικού λαού, οι οποίες όπως υποστήριξε ο ίδιος δεν πήγαν χαμένες.

“Αντιλαμβάνονται όλοι ότι αυτή η επιτυχία για την Ελλάδα ταυτόχρονα γίνεται και μία επιτυχία για την Ευρώπη”σημείωσε ο κ. Σαμαράς και αναφέρθηκε στην τοποθέτηση του Πορτογάλου ΥΠΟΙΚ, ο οποίος σχολίασε πως οι θετικές εξελίξεις στην Ελλάδα επέφεραν αποκλιμάκωση του κόστους δανεισμού της Πορτογαλίας.

Σχετικά με τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής για την ίδρυση κοινού εποπτικού μηχανισμού για τις τράπεζες ο κ. Σαμαράς υποστήριξε πως  αυτό “θα ανοίξει το δρόμο ώστε να χωριστούν οι τράπεζες από τα δημοσιονομικά των χωρών. Ώστε το χρέος των χωρών να μην παρασύρει τις τράπεζες αλλά και το αντίθετο” κατέληξε.