Σαμαράς:”Νέα αφετηρία για την ανάκαμψη της οικονομίας”

Αισιόδοξος παρουσιάστηκε σε δηλώσεις του ο Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς για την πορεία της ελληνικής οικονομίας,μετά την απόφαση για εκταμίευση της δόσης, υποστηρίζοντας πως “Σήμερα η χώρα κερδίζει την μεγάλη ευκαιρία να σταθεί στα πόδια της και να βγει απο την κρίση, καλύτερη και όχι ισοπεδωμένη, ισχυρότερη και όχι απομονωμένη”.

“Τα χρήματα και οι διαρθρωτικές αλλαγές” σημείωσε “θα είναι η αφετηρία για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας”.

Ο Πρωθυπουργός ευχαρίστησε απο καρδιάς τους πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση καθώς και τους βουλευτές των κομμάτων τους. “Τρία κόμματα πίστεψαν στην αναγέννηση της χώρας και όχι στην καταστροφή της” τόνισε ο κ. Σαμαράς.

Ιδιαίτερη μνεία έκανε ο πρωθυπουργός στις θυσίες του ελληνικού λαού, που λίγο νωρίτερα υποστήριξε ότι δεν πήγαν χαμένες.

“Απέφυγαν τον γκρεμό και τώρα μπορούν να αισιοδοξούν καθώς θα πάρουμε 52,5 δισ ευρώ από τα οποία τα 40 δισ ευρώ θα μείνουνε μέσα στη χώρα, ενώ απο τα υπόλοιπα τα 11 δισ θα σβήσουν 20 δισ ευρώ χρέος (απο την επαναγορά).

“Το αμέσως επόμενο διάστημα, το κράτος θα πληρώσει το συσσωρευμένο χρέος του προς τους Έλληνες πολίτες, ενώ θα ανακεφαλαιοποιηθούν οι τράπεζες ώστε να δοθούν νέα δάνεια.” πρόσθεσε.

Στην συνέχεια  ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας υποστήριξε πως “Η χώρα πήρε μια σημαντική οικονομική ανάσα αλλά δεν θα πρέπει να εφησυχάσουμε”, αλλά να εφαρμόσουμε όλες τις δεσμεύσεις μας. “Το ταξίδι τώρα αρχίζει” τόνισε ο υπουργός Οικονομικών.