Σαββίδης: Παραμένει, η κάρτα φιλάθλου

Το θέμα της κάρτας φιλάθλου και της ασφάλειας των γηπέδων αποτέλεσε αντικείμενο σημερινής, μαραθώνιας συνεδρίας της Επιτροπής Νομικών της Βουλής, στην παρουσία του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Γιώργου Λ. Σαββίδη.

Εξερχόμενος της συνεδρίας, ο κ. Σαββίδης δήλωσε ότι αντικείμενο της σημερινής συνεδρίας της Επιτροπής Νομικών ήταν η συζήτηση του θέματος κατά πόσον πρώτον, θα υπάρξουν οποιεσδήποτε αλλαγές στο καθεστώς της κάρτας φιλάθλου και κατά δεύτερον, τα θέματα ασφάλειας στους αγωνιστικούς χώρους τα οποία, όπως είπε «πολύ σωστά τέθηκαν, και όλοι οι φορείς θα πρέπει να τα λάβουν υπόψη και θα πρέπει να προχωρήσουν, ο καθένας στο πλαίσιο της αρμοδιότητάς του, ώστε να βεβαιωθεί ότι το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε ασφαλή γή Υπουργός ανέφερε πως παρά το γεγονός ότι έγινε μια τεράστια προσπάθεια από την Επιτροπή Νομικών, η κατάληξη είναι ότι η κάρτα φιλάθλου θα διέπεται από το ίδιο ακριβώς καθεστώς και κατά την επόμενη χρονιά. «Στο θέμα της κάρτας φιλάθλου, παρά το ότι έγινε μια τεράστια προσπάθεια από την Επιτροπή Νομικών και συζητήσαμε όλη την πρόταση νόμου – και ευχαριστώ όλους τους βουλευτές για τον χρόνο που διέθεσαν για να συζητηθεί το θέμα αυτό – η κατάληξη είναι ότι θα παραμείνει ακριβώς το ίδιο καθεστώς και για την επόμενη χρονιά. Μας χαροποιεί η κατάληξη αυτή, γιατί είναι σε όλους γνωστές οι δικές μας διαφωνίες, τόσο σε θέματα κατάργησης όσο και σε θέματα αναστολής της κάρτας φιλάθλου. Θεωρούμε ότι είναι ένα πολύ σημαντικό εργαλείο για την καταπολέμηση της βίας στα γήπεδα. Πρέπει όλοι να δουλέψουμε ώστε να το βελτιώσουμε και θα πρέπει να υπάρξει ανάλογη συνεργασία για τον σκοπό αυτό», σημείωσε.

Απευθυνόμενος προς τα σωματεία και τους φιλάθλους, ο κ. Σαββίδης είπε: «Θέλω με την ευκαιρία αυτή να περάσω μήνυμα τόσο προς τα σωματεία όσο και προς τους αγνούς φιλάθλους: φαίνεται ότι υπάρχει από όλους τους φορείς πλέον η βούληση για να παραμείνει η κάρτα φιλάθλου. Θέλω να διαβεβαιώσω και να καθησυχάσω ότι κανένας νομοταγής πολίτης δεν έχει να φοβηθεί οτιδήποτε δίδοντας τα στοιχεία που απαιτούνται για να εκδώσει κάρτα φιλάθλου.

Με την ευκαιρία αυτή, θέλω να καλέσω και τα σωματεία και τους φιλάθλους να πάρουν τη γενναία απόφαση –τα σωματεία να την στηρίξουν προς τους φιλάθλους τους αλλά και όλους τους φιλάθλους – να ξανασκεφτούν τι έχουν να χάσουν με το να συνεχίζουν ενδεχομένως να φέρουν ένσταση στη συνέχιση του θεσμού αυτού. Ελπίζω, γιατί είμαι κι εγώ ποδοσφαιρόφιλος, ότι μετά από την εξέλιξη αυτή θα δούμε μεγάλη αύξηση στον αριθμό των κατόχων καρτών φιλάθλου και ότι την επόμενη χρονιά θα δούμε πολύ περισσότερους φιλάθλους στα γήπεδα», ανέφερε καταλήγοντας ο κ. Σαββίδης.