Σαββίδης για κατασκοπευτικό βαν: Θέλω να είμαι φειδωλός σε δηλώσεις – Ενημερώνομαι συνεχώς

Σαββίδης για κατασκοπευτικό βαν: Θέλω να είμαι φειδωλός σε δηλώσεις – Ενημερώνομαι συνεχώς

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Γιώργος Σαββίδης, ύστερα από επίσκεψή του στην Αστυνομική Διεύθυνση Αμμοχώστου και ερωτηθείς από δημοσιογράφους ως προς το κατά πόσον έτυχε ενημέρωσης για τη λειτουργία του κατασκοπευτικού βαν στη Λάρνακα, είπε πως «θέλω να εισάξω διαφορετική πολιτική όσον αφορά στις δηλώσεις. Είναι ένα θέμα το να ενημερώνομαι και έχω ζητήσει να ενημερώνομαι και ναι ενημερώνομαι για το κάθε σοβαρό ζήτημα που εμπίπτει στην αρμοδιότητα του Υπουργείου μου, είναι άλλο θέμα όμως το αν θα κάνω οποιαδήποτε δήλωση γι’ αυτό το θέμα.»

Πιστεύω, συνέχισε, ότι «πολύ σωστά και ο Αρχηγός ήταν φειδωλός στις δηλώσεις του και εγώ πρέπει να είμαι ακόμα πιο φειδωλός στις δηλώσεις μου, γιατί το επιχειρησιακό κομμάτι ανήκει εξ’ ολοκλήρου στην Αστυνομία χωρίς κανένα δικαίωμα δικής μας παρέμβασης ή επηρεασμού. Ειδικά στα θέματα των ανακρίσεων, αρμόδια Αρχή η οποία θα αξιολογήσει το οποιοδήποτε πόρισμα των ανακρίσεων είναι η Νομική Υπηρεσία» και σημείωσε πως αυτός είναι ένας άλλος λόγος για τον οποίο πρέπει ως Κυβέρνηση και ως Υπουργείο Δικαιοσύνης να είμαστε ιδιαίτερα φειδωλοί στις δηλώσεις μας.

Ανέφερε ακόμη ότι «ενημερώνομαι και είμαι συνεχώς σε επικοινωνία με τις Αρχές και είναι ένα θέμα, που καλύπτει διάφορα επίπεδα, διάφορες Υπηρεσίες και διάφορες πτυχές. Υπάρχει νομοθεσία η οποία ρυθμίζει την κάθε πτυχή από τα ολιγότερο σοβαρά μέχρι τα περισσότερο σοβαρά αδικήματα και είμαι βέβαιος ότι με τον επαγγελματισμό και τη σοβαρότητα με την οποία γίνονται οι ανακρίσεις, τόσο από την Αστυνομία όσο και από τις άλλες εμπλεκόμενες Υπηρεσίες, θα καταλήξουν τα πορίσματα και θα αξιολογηθούν με βάση το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο, το οποίο είναι αρκετά συγκεκριμένο και αρκετά εξειδικευμένο για αυτά τα πολύ εξειδικευμένα τεχνικά θέματα και θα ληφθούν οι ανάλογες αποφάσεις από το αρμόδιο όργανο, πού είναι η Νομική Υπηρεσία».