Σίριαλ 1,5 δισ δολαρίων από το Κατάρ για τη ζωή του Μωάμεθ, με τον παραγωγό του “Μάτριξ”

Η καταριανή παραγωγή, με το υπέρογκο κόστος  παραγωγής, θα είναι σε επτά συνέχειες και με παραγωγό τον διάσημο Μπάρι Όσμπορν. Τον παραγωγό του “Άρχοντα των Δαχτυλιδιών’ και του “Μάτριξ” . Η ομάδα της συγγραφής έχει ολοκληρώσει το σενάριο, αποφεύγοντας καλλιτεχνικές και δραματικές προκλήσεις, για ευνόητους λόγους, αποφεύγοντας όμως και να εμφανίσει τον προφήτη Μωάμεθ… Και αυτό γιατί η ισλαμική παράδοση απαγορεύει την απεικόνιση των προφητών.

Την παραγωγή έχει αναλάβει η εταιρεία Alnoor Holdings που εδρεύει στο Κατάρ. Ο αρχικός προϋπολογισμός ήταν 1,5 εκατομμύριο δολάρια. Ο τελικός τον ξεπερνάει κατά πολύ και αγγίζει το ένα δισεκατομμύριο, δήλωσε ο πρόεδρος της εταιρείας Άχμεντ αλ Χασεμί, στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Οι υπεύθυνοι της ιστορικής και θρησκευτικής εποποιίας έχουν προτείνει από το 2009 την παραγωγή στον Μπάρι Όσμπορν”. Ο θεολόγος του Κατάρ, αιγυπτιακής καταγωγής Σεΐχης Γιούσεφ αλ Καραντάουι, του οποίου οι εκπομπές στο τηλεοπτικό κανάλι του Κατάρ Αλ Τζαζίρα είναι πολύ δημοφιλείς στον μουσουλμανικό κόσμο, θα είναι τεχνικός σύμβουλος του έργου.

Η ταινία θα είναι στα Αγγλικά, θα μεταφραστεί όμως και σε άλλες γλώσσες για “να διορθώσει την κακή εικόνα που έχουν οι δυτικές κοινωνίες για το Ισλάμ”, μετά και την «Αθωότητα των Μουσουλμάνων». Το χαμηλού προϋπολογισμού σίριαλ που πυροδότησε αιματηρές συγκρούσεις στον μουσουλμανικό κόσμο, καθώς παρουσίαζε τον Μωάμεθ ως μία αμφιλεγόμενη προσωπικότητα, βίαιη, με αποκλίνουσα συμπεριφορά.