Σίγουρος για τη δόση ο Όλι Ρεν

Την πεποίθηση ότι η Ελλάδα θα πάρει την επόμενη δόση εξέφρασε ο Ευρωπαίος Επίτροπος, Όλι Ρεν, την ώρα που το ΔΝΤ δηλώνει ότι δεν θα προβεί σε λήψη απόφασης για την εκταμίευση της δόσης προς την Ελλάδα, έως ότου αυτή ολοκληρώσει επιτυχώς τη διαδικασία επαναγοράς των ομολόγων.

“Γνωρίζουμε πως το ΔΝΤ ενεργεί πάντα με αυτόν τον τρόπο και σεβόμαστε αυτή την διαδικασία”, σημείωσε ο Ρεν μιλώντας σε δημοσιογράφους στο περιθώριο επίσκεψής του στη Νέα Υόρκη, ενώ πρόσθεσε πως η επαναγορά ομολόγων “αποτελεί ένα σημαντικό βήμα στο γενικό σχέδιο” χορήγησης βοήθειας προς την Ελλάδα.

Ο Επίτροπος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στον ευρωπαικό μηχανισμό, καθώς “υπάρχει μια ισχυρή δέσμευση να μην καταρρεύσει η ευρωζώνη” και τόνισε πως τα μέτρα που υιοθετήθηκαν στην αρχή της εβδομάδας για τη χορήγηση του πακέτου στήριξης επικυρώθηκαν “με σαφήνεια” από τους Γερμανούς βουλευτές.

Πάντως, ο εκπρόσωπος του Ταμείου Τζέρι Ράις, επανέλαβε προ ολίγων ημερών τις δηλώσεις της Κριστίν Λαγκάρντ,  σύμφωνα με τις οποίες η διευθύντρια του Ταμείου ξεκαθάριζε ότι, από την στιγμή που θα σημειωθεί πρόοδος στην οριστικοποίηση και υλοποίηση του προγράμματος επαναγοράς των ομολόγων, θα είναι σε θέση να προτείνει στο εκτελεστικό συμβούλιο την ολοκλήρωση της πρώτης αναθεώρησης του προγράμματος της Ελλάδας.

Τέλος, ο Ρεν διευκρίνισε πως θα υπάρξει “άλλη μία συνάντηση του Eurogroup για τη λήψη της επίσημης απόφασης” για την Ελλάδα.