Σήμερα στις 19:30 Πανιώνιος – Παναθηναικός

Οξυγόνο θα αποτελέσει η ενδεχόμενη νίκη του Παναθηναΐκού απέναντι στον Πανιώνιο ο οποίος για δεύτερη φορά στην ιστορία του προπορεύεται στο πίνακα της βαθμολογίας απο τον αντίπαλο του. Ο Πανιώνιος έχοντας κάνει ένα καταπληκτικό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα βρίσκεται στην 5η θέση και σήμερα θα τα δώσει όλα για τους 3 βαθμούς.

Η τελευταία φορά που υπήρχε παρόμοιο σκηνικό ήταν ακριβώς πριν μία 10ετία, τη σεζόν 2002/03, όταν ο Παναθηναϊκός είχε πραγματοποιήσει τραγικό ξεκίνημα έχοντας στο τιμώνι του αρχικά τον Φερνάντο Σάντος. Τις τρεις ήττες (από ΠΑΟΚ, Προοδευτική και ΑΕΚ) διαδέχτηκαν οι νίκες επί του Ιωνικού, του Άρη και της Παναχαϊκής.

Έτσι ως την 7η αγωνιστική το τριφύλλι είχε εννιά βαθμούς, ενώ ο Πανιώνιος 13 (σ.σ. νίκες με Ιωνικό, Παναχαϊκή, Ηρακλή, ΠΑΣ Γιάννινα, ισοπαλια με Αιγάλεω, ήττα από Άρη). Ωστόσο, η διαφορά είναι πως τότε το παιχνίδι δεν είχε γίνει στη Νέα Σμύρνη, αλλά στη Λεωφόρο, καθώς γηπεδούχος ήταν ο Παναθηναϊκός.

Για την ιστορία οι “πράσινοι” νίκησαν τον Πανιώνιο με γκολ του Νίκου Λυμπερόπουλου από το 15ο λεπτό σε μία χρονιά που ο Παναθηναϊκός τελικά έχασε το πρωτάθλημα από τον Ολυμπιακό στην ισοβαθμία και ο Πανιώνιος τερμάτισε πέμπτος.