Σήμερα στη Μόσχα η κλήρωση των ομίλων του Μουντιάλ 2018

Στη Μόσχα και στο Κρεμλίνο χτυπάει σήμερα η καρδιά του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Στις 17:00 το απόγευμα θα διεξαχθεί η κλήρωση της τελικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου, που θα διεξαχθεί το καλοκαίρι (8 Ιουνίου έως 15 Ιουλίου 2018) στα γήπεδα της Ρωσίας.

Οι 32 φιναλίστ είναι χωρισμένες σε τέσσερα γκρουπ δυναμικότητας. Για πρώτη φορά στην ιστορία αυτό έγινε με βάση τον συντελεστή τους στην παγκόσμια κατάταξη της FIFA, αφού στο παρελθόν ο διαχωρισμός γινόταν με γεωγραφικά κριτήρια. Πιο συγκεκριμένα:

1ο γκρουπ: Ρωσία (οικοδέσποινα), Γερμανία (παγκόσμια πρωταθλήτρια), Βραζιλία, Πορτογαλία, Αργεντινή, Βέλγιο, Πολωνία και Γαλλία

2ο γκρουπ: Ισπανία, Περού, Ελβετία, Αγγλία, Κολομβία, Μεξικό, Ουρουγουάη, Κροατία

3ο γκρουπ: Δανία, Ισλανδία, Κόστα Ρίκα, Σουηδία, Τυνησία, Αίγυπτος, Σενεγάλη, Ιράν

4ο γκρουπ: Σερβία, Νιγηρία, Αυστραλία, Ιαπωνία, Μαρόκο, Παναμάς, Νότια Κορέα, Σαουδική Αραβία.

Η Ελλάδα δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση στα τελικά, καθώς αποκλείστηκε στα μπαράζ από την Κροατία, ενώ η πιο ηχηρή είναι η απουσία της Ιταλίας για πρώτη φορά μετά το 1958. Επίσης, σταμάτησε το σερί των ΗΠΑ από το 1986, ενώ αίσθηση προκαλούν οι απουσίες της πρωταθλήτριας Νότιας Αμερικής, Χιλής, της Ολλανδίας και της Γκάνας.

Οι αγώνες θα φιλοξενηθούν σε 11 πόλεις και συγκεκριμένα: Μόσχα, Αγία Πετρούπολη, Αικατερίνενμπουργκ, Σότσι, Καζάν, Σαράνσκ, Βόλγκογκραντ, Ροστόφ, Σαμάρα, Νόβγκοροντ και Καλίνινγκαρντ.

Όσο για τα στάδια, όπου θα διεξαχθούν οι 64 αγώνες της τελικής φάσης είναι τα: Kaliningrad Stadium, Volgograd Stadium, Ekaterinburg Stadium, Fisht Stadium, Kazan Arena, Nizhny Novgorod Stadium, Luzhniki Stadium, Samara Stadium, Rostov-on-Don Stadium, Spartak Stadium, Saint Petersburg Stadium, Saransk Stadium.

Ο τελικός της διοργάνωσης θα διεξαχθεί στο Luzhniki Stadium της Μόσχας.