Σήμερα ο 39ος τελικός Κυπέλλου Πετόσφαιρας Ανδρών

Ο 39ος τελικός του Κυπέλλου Πετόσφαιρας Α’ Κατηγορίας Ανδρών ανάμεσα στην ΑΕ Καραβά και την Αναγέννηση Δερύνειας ολοκληρώνει την αγωνιστική περίοδο των ανδρών.

ΑΕ Καραβά και Αναγέννηση Δερύνειας διεκδικούν αύριο, στο Κίτιον, το τρόπαιο του Κυπελλούχου Κύπρου.

Όπως αναφέρει η ΚΟΠΕ, είναι η πρώτη φορά στα χρονικά του κυπριακού βόλεϊ που δύο ομάδες από την επαρχία (Καραβάς και Δερύνεια) συγκροτούν το ζευγάρι του μεγάλου τελικού Κυπέλλου ανδρών.

Οι δύο φιναλίστ έχουν προετοιμαστεί κατάλληλα για ένα τέτοιο τελικό και δηλώνουν πανέτοιμοι να διεκδικήσουν με ίσες πιθανότητες το τρόπαιο. Δεν αντιμετωπίζουν κανέναν αγωνιστικό πρόβλημα και οι δύο φιναλίστ αναμένεται να παραταχθούν με τις πιο δυνατές τους εξάδες.

Ο μεγάλος τελικός αρχίζει στις 20:00.

Μετά το τέλος του τελικού θα γίνουν οι απονομές στις δύο ομάδες ενώ θα τιμηθούν και μεταθανάτια δύο μεγάλες μορφές. Συγκεκριμένα θα τιμηθούν ο Κυριάκος Κοζάκος, ο οποίος ήταν επί σειρά ετών Πρόεδρος της ΑΕ Καραβά και συνέδεσε το όνομά του με την ανέλιξη του σωματείου και ο Βάσος Ηλία ο μεγάλος δάσκαλος του βόλεϊ της Δερύνειας.

Η Αναγέννηση Δερύνειας αγωνίζεται για τέταρτη φορά στην ιστορία της στο μεγάλο τελικό έχοντας δύο κατακτήσεις στο ενεργητικό της. Η πρώτη ήταν το 1976 όταν κέρδισε στο ανοικτό γήπεδο του ΓΣΠ τον Ολυμπιακό Λευκωσίας με 3-2 σετ.

Επανέλαβε την επιτυχία της ένα χρόνο αργότερα στο ίδιο γήπεδο με τον ίδιο αντίπαλο και το ίδιο σκορ. Αρχιτέκτονας του θριάμβου της Αναγέννησης ήταν ο αείμνηστος Βάσος Ηλία. Το 1978 η Αναγέννηση ηττήθηκε στον τελικό από την Ανόρθωση με 3-0.

Η ΑΕ Καραβά αγωνίζεται για δεύτερη φορά στην ιστορία της στον τελικό. Η πρώτη φορά ήταν το 2010 όταν νίκησε στον τελικό την Ανόρθωση με 3-2 έχοντας για