Σήμερα η τελετή έναρξης των Μεσογειακών Αγώνων στη Μερσίνα

Με την τελετή έναρξης και την παρέλαση των 6.000 αθλητών από τις 24 χώρες, ανοίγει σήμερα το βράδυ στο ολοκαίνουργιο Ολυμπιακό στάδιο της Μερσίνας η αυλαία των 17ων Μεσογειακών Αγώνων.

Όπως μεταδίδει ο απεσταλμένος της ΕΑΚ Ηρόδοτος Μιλτιάδους, η Κύπρος λαμβάνει μέρος στους Αγώνες με 54 αθλητές, με στόχο ένα πλασάρισμα στη μέση του πίνακα μεταλλίων, με τρία – τουλάχιστον – χρυσά μετάλλια.

Προστίθεται ότι αν και δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα, ο Ηρόδοτος Γιωργαλλάς θα είναι σύμφωνα με τις ενδείξεις αυτός που θα λάβει την τιμή να μεταφέρει την κυπριακή σημαία στην τελετή έναρξης.

Ο έμπειρος γυμναστής, που ήταν σημαιοφόρος και στους πρόσφατους ΑΜΚΕ, είναι ο μόνος από τους 27 Κύπριους αθλητές που ήδη βρίσκονται στη Μερσίνα και που έχει στην κατοχή του μετάλλιο σε Μεσογειακούς Αγώνες, αργυρό στους κρίκους το 2005 στην Αλμερία.

Αναφορικά με την τελετή έναρξης,  αναφέρεται ότι δεν έχει διαρρεύσει σχεδόν τίποτα, ενώ τα 25.000 εισιτήρια, που κόστιζαν μόλις τέσσερα ευρώ, έχουν εξαντληθεί.

Ως προς την ασφάλεια των Αγώνων, λόγω των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στη χώρα, οι διοργανωτές λένε πως δεν έχουν επηρεαστεί, ενώ προσθέτουν πως «μετά από εξαντλητική μελέτη της κατάστασης, δεν προκύπτει αυξημένο ρίσκο στους συμμετέχοντες».

Εξάλλου, αναφέρεται ότι η πόλη της Μερσίνας μεταμορφώθηκε εξαιτίας των Μεσογειακών Αγώνων, καθώς, σύμφωνα με την εφημερίδα Fanatik, ξοδεύτηκαν 370 εκατομμύρια ευρώ για την ανέγερση έντεκα νέων σταδίων και τη βελτίωση των υφιστάμενων.

Ο Διευθυντής νεολαίας και αθλητισμού της περιοχής της Μερσίνας, Αρίς Ιλχάμι, δήλωσε πως αυτό που κατάφεραν οι διοργανωτές είναι «ένα τουρκικό θαύμα».

Στο αγωνιστικό κομμάτι, οι αθλητές αναμένεται πως θα έχουν σύμμαχο τον καλό καιρό, αλλά και τα γεμάτα γήπεδα, καθώς οι τιμές των εισιτηρίων είναι απίστευτα χαμηλές.

Ενδεικτικά, η ημερήσια είσοδος στον στίβο κοστίζει μόλις δύο ευρώ, ενώ για να παρακολουθήσει κανείς το μπιτς βόλεϊ – άθλημα που παραδοσιακά τραβάει κόσμο – αρκεί να πληρώσει τέσσερα ευρώ.