Σήμερα η Προκαταρτική Επιτροπή σε βάρος του Παπακωνσταντίνου, μετά την πρόταση των “τριών”

Κατατίθεται σήμερα στη Βουλή  η πρόταση για σύσταση Προκαταρτικής Επιτροπής σε βάρος του Γιώργου Παπακωνσταντίνου από το ΠΑΣΟΚ, τη ΔΗΜΑΡ και την κυβέρνηση, ώστε να εξεταστεί διεξοδικά ο ρόλος του πρώην υπουργού Οικονομικών στην αλλοίωση της λίστας Λαγκάρντ που έχει προκαλέσει πανευρωπαϊκό ενδιαφέρον, με τα ξένα μέσα να επαναφέρουν το τεράστιο πρόβλημα διαφθοράς στην Ελλάδα.

Στο μεταξύ εξετάζονται τρόποι ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο παραγραφής κάποιων αδικημάτων καθώς σύμφωνα με το Σύνταγμα, τυχόν ποινικά αδικήματα παραγράφονται στο τέλος της δεύτερης τακτικής συνόδου της βουλευτικής περιόδου που αρχίζει αμέσως μετά το εκάστοτε αδίκημα.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες και εκτιμήσεις εγκύρων νομικών, δεν τίθεται θέμα παραγραφής λόγω της «Βουλής της μίας ημέρας» που μεσολάβησε των αμέσως προηγούμενων εκλογών.

Με τον τρόπο αυτό τόσο η κυβέρνηση όσο και τα άλλα δύο κόμματα που ην στηρίζουν θέλουν να δείξουν  την αποφασιστικότητα τους για τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Να σημειωθεί πως στο πόρισμα των οικονομικών εισαγγελέων, που έφτασε την Παρασκευή στη Βουλή μαζί με την αυθεντική λίστα, περιλαμβάνονται τρία ονόματα που αποτέλεσαν «έκπληξη» καθώς δεν αναφέρονταν στην «αρχική» λίστα.

Πρόκειται  για τα ονόματα του Ανδρέα Ρωσσώνη, συζύγου της Μαρίνας Παπακωνσταντίνου, του Συμεών Σικιαρίδη και της Ελένης Παπακωνσταντίνου, συζύγου του Συμεών Σικιαρίδη. Τόσο η Μαρίνα Παπακωνσταντίνου, όσο και η Ελένη Παπακωνσταντίνου είναι ξαδέρφες του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου.