Σήμερα η κρίσιμη συνεδρίαση της ΚΟ και των Γραμματειών του ΠΑΣΟΚ

Σήμερα στις 13.00 το μεσημέρι αναμένεται να πραγματοποιηθεί η κρίσιμη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, καθώς και της Πολιτικής και Οργανωτικής Γραμματείας, με τη συμμετοχή των υπευθύνων περιφερειακής ανασύστασης και των γραμματέων των Τομέων του Κινήματος.

Δύσκολη μέρα θα είναι η σημερινή για τον Πρόεδρο του κόμματος Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος θα έρθει αντιμέτωπος με ποικίλες αντιδράσεις και διαφορετικές προτάσεις για την πορεία  και την στρατηγική που θα ακολουθήσει το ΠΑΣΟΚ απο δω και στο εξής.

Η συνεδρίαση, σαφώς επηρεασμένη απο τη χθεσινή απόφαση του Eurogroup για την εκταμίευση της δόσης των 44δις προς την Ελλάδα, θα αφορά στο επικείμενο Συντακτικό συνέδριο του κόμματος και στον τρόπο και το βαθμό συμμετοχής του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση Σαμαρά.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα υπάρξουν σαφείς και έντονες διαφοροποιήσεις για το εν λόγω θέμα, μεταξύ των βουλευτών και στελεχών του κόμματος καθώς μερικοί εξ αυτών ζητούν μεγαλύτερη συμμετοχή στην κυβέρνηση και άλλοι την πλήρη αποδέσμευση του απο αυτή.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχουν και οι τοποθετήσεις του Α.Λοβέρδου, ο οποίος αναμένεται να εξαπολύσει επίθεση κατά της στρατηγικής και των επιλογών του Προέδρου κόμματος.