Σήμερα η δόση..μετά οι απολύσεις

Σήμερα αναμένεται να εγκριθεί απο το Euro Working Group η δόση των 2,8 δις ευρώ για την Ελλάδα, με την Κομισιόν να σημειώνει ότι οι απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων που προβλέπονται απο το Μνημόνιο εντός του 2013 δεν αποτελούν προαπαιτούμενο για αυτή τη δόση!

Ο Εκπρόσωπος του Όλι Ρεν έδωσε χθες μια διευκρινιστική απάντηση σχετικά με την απαίτηση της τρόικα για άμεσες απολύσεις, η οποία ήταν εξόχως διπλωματική.

Η Κομισιόν, -είπε ο κ. Σάιμον Ο Κονέλ-, δεν θέτει θέμα απολύσεων στο Δημόσιο ως προαπαιτούμενο για τη δόση του Φλεβάρη και πως το Μνημόνιο δεν επιβάλει απολύσεις υπαλλήλων.

Τόνισε όμως ότι είναι προαπαιτούμενο για την επόμενη δόση το οργανόγραμμα για τις τριμηνιαίες αποχωρήσεις υπαλλήλων. Άρα για τις απολύσεις.

Εν τω μεταξύ τα πράγματα ζορίζουν για την κυβέρνηση καθώς μέσα στο 2013 αναμένει την εκταμίευση τριών μεγάλων δόσεων.

Προκειμένου να τις εισπράξει η κυβέρνηση υπο τη σπάθη του ΔΝΤ,  θα πρέπει να μειώσει τον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων κατά 27.000 (25.000 για το 2013 και 2.000 για το 2012).

Οι υπάλληλοι που χάνουν τις θέσεις τους θα πρέπει σύμφωνα με το μνημόνιο είτε να ενταχθούν σε άλλο φορέα και σε νέα θέση στο Δημόσιο είτε να αναζητήσουν εργασία στον ιδιωτικό τομέα.