Σάλος στις Κ.Ο ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ για τις αποκρατικοποιήσεις

Σάλος επικρατεί στις Κοινοβουλευτικές Ομάδες του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Αριστεράς για τη ρύθμιση που περιλαμβάνει το νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών και προβλέπει τη μείωση του ποσοστού του Δημοσίου στις ΔΕΚΟ.Ήδη, η Δημοκρατική Αριστερά έχει επανειλημμένα τονίσει πως δεν προτίθεται να ψηφίσει την ρύθμιση που αφορά στις αποκρατικοποιήσεις και με δεδομένο ότι πολλοί εκ των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ έχουν αρχίσει να προσέρχονται στο κλάμπ των διαφωνούντων κρίνεται αρκετά αμφίβολο αν τελικά η εν λόγω ρύθμιση καταφέρει να περάσει.

Ο κ. Στουρνάρας προβλέποντας πιθανή καταψήφιση της ρύθμισης κατέθεσε σχετική τροπολογία στη Βουλή, η οποία όμως όπως όλα δείχνουν δεν κατάφερε να ικανοποιήσει τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, παρά τις παρεναίσεις του εισηγητή του για το εν λόγω νομοσχέδιο, Πάρι Κουκουλόπουλο. Άν και ο ίδιος τόνισε πως η τροπολογία που κατετέθει απο το υπουργείο Οικονομικών καλύπτει λίγο πολύ τις απαιτήσεις των διαφωνούντων βουλευτών, οι ίδιοι δε φαίνεται να αλλάζουν στάση απέναντι στο συγκεκριμένο ζήτημα. Οι βουλευτές ζητούν ουσιαστικά να μπορούν να αποφασίζουν για τις αποκρατικοποιήσεις και η άποψη που θα εκφράζουν να είναι δεσμευτική.

Μάλιστα χθές σε ομιλία της στη Βουλή η πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Θεοδώρα Τζάκρη, αναφερόμενη στην αποκρατικοποίηση του IBC έκανε λόγω για “ξεπούλημα”, γεγονός που υποδηλώνει τον αναβρασμό στους κόλπους της Κ.Ο του κόμματος για το ζήτημα των αποκρατικοποιήσεων.

Όλα πάντως θα κριθούν την προσεχή Τρίτη, οπότε και έρχεται προς ψήφιση η εν λόγω ρύθμιση με ονομαστική ψηφοφορία.