Σάλος στη Βενετία! Ιάπωνες τουρίστες πλήρωσαν 1.100 ευρώ για τέσσερις μπριζόλες!

Την αντίδραση των αρχών της Βενετίας προκάλεσε η καταγγελία τεσσάρων Ιαπώνων τουριστών οι οποίοι όπως είπαν κλήθηκαν να πληρώσουν 1.100 ευρώ για τέσσερις μπριζόλες και ένα πιάτο με ψαρικά τα οποία συνόδευσαν με νερό.

Άλλοι τρεις Ιάπωνες κατήγγειλαν επίσης ότι πλήρωσαν 350 ευρώ για τρία πιάτα ζυμαρικών με θαλασσινά σε εστιατόριο κοντά στην πλατεία του Αγίου Μάρκου.

«Αν οι καταγγελίες και το ντροπιαστικό αυτό επεισόδιο αποδειχθούν αληθινά, θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να τιμωρήσουμε όσους είναι υπεύθυνοι» διεμήνυσε ο δήμαρχος της πόλης Λουίτζι Μπρουνάρο.
Μυστήριο παραμένει πάντως γιατί οι τέσσερις τουρίστες αποφάσισαν να πληρώσουν τον λογαριασμό και να καταγγείλουν ό,τι συνέβη αφού επέστρεψαν στη Μπολόνια όπου διέμεναν.

Εκπρόσωπος του εστιατορίου που ανήκει σε Κινέζους και διευθύνεται από έναν Αιγύπτιο είπε σε δημοσιογράφους ότι «δεν θυμάμαι να είχαμε κάποιο επεισόδιο με Ιάπωνες τουρίστες».

Ομάδα κατοίκων ανακοίνωσε ότι ετοιμάζει οδηγό επιβίωσης για τουρίστες προκειμένου να αποφευχθούν στο μέλλον παρόμοια περιστατικά υποστηρίζοντας ότι όλα οφείλονται στο γεγονός ότι μόνο το 1% των ιδιοκτητών των εστιατορίων γύρω από την πλατεία του Αγίου Μάρκου είναι ντόπιοι.

Τον περασμένο Νοέμβριο τριμελής οικογένεια από τη Βρετανία πλήρωσε 526 ευρώ για ψαρικά σε μια τρατορία στη συγκεκριμένη περιοχή.