Σάλος στην Αυστραλία! Αστυνομικός ρίχνει με βία στο έδαφος 16χρονο για να τον συλλάβει (Video)

Σάλο προκάλεσε στην Αυστραλία βίντεο που ήρθε στη δημοσιότητα όπου καταγράφεται αστυνομικός της Νέας Νότιας Ουαλίας να ρίχνει με τρικλοποδιά στο έδαφος 16χρονο αυτόχθονα και να κάνει υπερβολική χρήση βίας κατά τη σύλληψή του, την ώρα που οι ΗΠΑ βυθίζονται ολοένα και περισσότερο στο χάος μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικό.

Ο αστυνομικός στην Αυστραλία ρίχνει το αγόρι στο έδαφος με τρικλοποδιά και μετά το πιέζει με το πρόσωπο πάνω στο πλίθινο πεζοδρόμιο ενώ το συλλαμβάνει τη Δευτέρα, στις 5.30 το απόγευμα, στο προάστιο του Σίδνεϊ, Σούρι Χιλς. Μέλος της οικογένειας του 16χρονου είπε ότι το αγόρι έπρεπε να μεταφερθεί με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο για ακτινογραφία μετά τη σύλληψή του. Ένας από τους συγγενείς του αγοριού ανήρτησε το βίντεο με την επισήμανση ότι το αγόρι ήταν με φίλους σε ένα πάρκο σε απόσταση περίπου 100 μέτρων από το σπίτι του όταν ένας αστυνομικός το συνέλαβε “χωρίς κανέναν λόγο”, όπως σημείωσε.

Οι αστυνομικοί ακούγονται στο βίντεο να μιλούν στην ομάδα των αγοριών πριν από τη σύλληψη του 16χρονου. “Άνοιξε τα αυτιά σου” ακούγεται να λέει ο αστυνομικός σε κάποιον που δεν φαίνεται στην κάμερα, ο οποίος του απάντησε: “Δεν χρειάζεται να ανοίξω τα αυτιά μου, θα σου σπάσω το σαγόνι αδερφέ”. Τότε ο αστυνομικός κινείται να συλλάβει το αγόρι, ενώ με το πόδι του του βάζει τρικλοποδιά και του κρατά τ α χέρια πίσω από την πλάτη ρίχνοντάς το στο έδαφος κρατώντας τον ακινητοποιημένο εκεί με το πρόσωπο στο πεζοδρόμιο. Το αγόρι ακούγεται να βογκά και να διαμαρτύρεται από πόνο. “Πονάει αδερφέ, ποτέ δεν το άκουσα αυτό” είπε ένα από τα αγόρια που ακούγεται στο βίντεο. Ο συγγενής του 16χρονου είπε ότι το αγόρι μεταφέρθηκε στο αστυνομικό τμήμα και κρατήθηκε σε κελί προτού μεταφερθεί στο νοσοκομείο Σεντ Βίνσεντ. Ο έφηβος υπέστη μώλωπες στον ώμο, ενώ έχει αμυχές σε γόνατο, πρόσωπο και αγκώνας, αλλά και σπασμένα δόντια. Η ακτινογραφία έδειξε ότι δεν είχε σπασμένα οστά αλλά οι μώλωπες ήταν αρκετά σοβαροί και θα έπρεπε να επιστρέψει στον γιατρό για εξέταση.

Η αδερφή του έφηβου είπε ότι ο το αγόρι ταράχτηκε πολύ και είχε πλέον και κατεστραμμένα δόντια μετά το περιστατικό. “Όταν επέστρεψε αργά το βράδυ σπίτι, έτρεμε. πόνεσε πάρα πολύ το πρωί. Οι έφηβοι είναι αυθάδεις αλλά δεν κακοποιείς παιδιά επειδή είναι αυθάδη”.

Η αστυνομία της Νέας Νότιας Ουαλίας ανακοίνωσε ότι το περιστατικό είναι υπό διερεύνηση ενώ ο αστυνομικός έχει τεθεί σε περιορισμένα καθήκοντα.