Σάββας Ξηρός: Αυτοί που αντιδρούν στην αποφυλάκισή μου πρέπει να μάθουν νομικό πολιτισμό

Το αίτημά του για αποφυλάκιση ύστερα από 17 χρόνια στην φυλακή, υπερασπίστηκε με ραδιοφωνική του συνέντευξη το μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης 17Ν Σάββας Ξηρός.

Ο Σάββας Ξηρός, που έχει καταδικαστεί σε 5 φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη, για την συμμετοχή του σε 5 δολοφονίες, απάντησε σε όσους αντιδρούν στο αίτημά του λέγοντας:

«Προφανώς αυτοί που αντιδρούν θα πρέπει να μάθουν κάποια πράγματα για τον νομικό πολιτισμό της Ελλάδας. Το θέμα είναι νομικό».

Όπως ανέφερε μιλώντας στον ραδιοσταθμό Πρώτο Θέμα, έχει ζητήσει συγνώμη από το 2013 για τις πράξεις του. «Το θέμα της συγγνώμης είναι πολύ προσωπικό, έχω ζητήσει από το 2013. Πρέπει και η άλλη πλευρά να μάθει να συγχωρεί. Η συγγνώμη σε ένα πάνελ έγινε δεκτή μόνο από την Ντόρα Μπακογιάννη».

Ακόμα ο Σάββας Ξηρός, είπε οτι δεν είναι αισιόδοξος ότι τελικά θα γίνει δεκτή η αίτησή του.

«Έχω κάνει άλλες έξι αιτήσεις για αποφυλάκιση για ανήκεστη βλάβη, αλλά έχουν απορριφθεί. Τώρα έχω κάνει τα 16 χρόνια, για εμένα είναι 32 και τυπικά έχω 27 χρόνια, δηλαδή αυτά που προβλέπει ο νόμος Παρασκευόπουλου, τα έχω κάνει τριπλάσια. Το πώς μεταχειρίζεται τους νόμους η δικαιοσύνη τους ξέρουμε όλοι. Αν εφαρμοστεί ο νόμος θα βγω, αλλά πιο πολλές πιθανότητες για εμάς τους φτωχούς είναι να κερδίσουμε την ρουλέτα», ανέφερε.

«Αν μου πουν να βγώ με βραχιολάκι, δεν θα βγω», ξεκαθάρισε ο Σάββας Ξηρός