Ρ.Ερωτοκρίτου: “Οι ανακριτές αξιολογούν ότι αφορά την Ερευνητική για την Οικονομία”

Οτιδήποτε αφορά τις εργασίες της ερευνητικής επιτροπής για την οικονομία αλλά και τα έγγραφα που κατατίθενται σε αυτήν αξιολογούνται από την ανακριτική ομάδα προς το σκοπό εντοπισμού ενδεχόμενων ποινικών αδικημάτων, δήλωσε  ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας Ρίκκος Ερωτοκτρίτου.

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Ερωτοκρίτου δεν διέψευσε, αλλά ούτε επιβεβαίωσε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας “Πολίτης” ότι η Νομική Υπηρεσία έδωσε οδηγίες στους ανακριτές που διεξάγουν ποινικές έρευνες για την οικονομία όπως επεκτείνουν τις έρευνες για να καλύψουν και το θέμα της παραχώρησης δανείων προς την οικογένεια του Γενικού Διευθυντή της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας Ερωτόκριτου Χλωρακιώτη.

“Δεν γίνονται δηλώσεις για τα ζητήματα αυτά”, ανέφερε  ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας, προσθέτοντας όμως ότι οτιδήποτε έχει σχέση με τα όσα αφορούν την ερευνητική επιτροπή είτε άμεσα είτε έμμεσα λαμβάνονται και αξιολογούνται. “Υπ’ αυτή την έννοια και αυτό το ζήτημα, ναι, είναι κάτω από το φακό και το μικροσκόπιο των ανακριτών”, συμπλήρωσε.

“Οτιδήποτε αφορά άμεσα ή έμμεσα την ερευνητική επιτροπή και τη διαδικασία ενώπιόν της, αλλά και τα έγγραφα που κατατίθενται, αξιολογούνται από την ανακριτική ομάδα προς το σκοπό ανακάλυψης ενδεχόμενων ποινικών αδικημάτων”, πρόσθεσε ο κ. Ερωτοκρίτου.

Σημειώνεται ότι οι ανακριτές διεξάγουν ήδη ποινικές ανακρίσεις για το θέμα της μεταφοράς κεφαλαίων της Λαϊκής Τράπεζας στην Ελλάδα και την εκεί παραχώρηση δανείων, την έκδοση αξιογράφων από τις δύο μεγάλες τράπεζες (Τρ. Κύπρου και Λαϊκή), τις αγορές ομολόγων ελληνικού δημοσίου από τις τράπεζες Κύπρου και Λαϊκή και την απόφαση της Τράπεζας Κύπρου για εξαγορά της ρωσικής τράπεζας Uniastrum και τη συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο της ρουμανικής Banka Transylvania.