Ρώστος τουρίστας πνίγηκε στον Πρωταρά

Ρώσος, 52 ετών, από τη Ρωσία που έφθασε μόλις χθες στην Κύπρο για διακοπές, πνίγηκε σήμερα στη θαλάσσια περιοχή του Πρωταρά.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 52χρονος που διέμενε σε ξενοδοχείο κοντά στη περιοχή Golden Coast στον Πρωταρά, μετέβη σήμερα γύρω στις 15.30 το μεσημέρι για κολύμπι μαζί με άλλα άτομα, παρά το γεγονός ότι στη θάλασσα επικρατούσε θαλασσοταραχή.

Αφού κολύμπησαν για λίγο και βλέποντας τη θαλασσοταραχή που επιδεινωνόταν, τα δύο άτομα κατάφεραν να βγουν στη στεριά. Ωστόσο ο 52χρονος παρέμεινε στη θάλασσα με αποτέλεσμα να μην καταφέρει να βγει έξω και να πνιγεί.

Λόγω της θαλασσοταραχής η Αστυνομία δεν κατάφερε να βγάλει το πτώμα του 52χρονου από τη θάλασσα και χρειάστηκε να μεταβεί στην περιοχή, από το αεροδρόμιο Λάρνακας, το ελικόπτερο της Δύναμης για να βοηθήσει στην όλη επιχείρηση. Τελικά ο 52χρονος ανασύρθηκε νεκρός από τη θάλασσα γύρω στις έξι το απόγευμα.

Ο άτυχος 52χρονος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου στο Παραλίμνι όπου οι επί καθήκοντι ιατροί διαπίστωσαν το θάνατό του.

Τα ακριβή αίτια του θανάτου του θα εξακριβωθούν αύριο κατά τη διάρκεια της νενομισμένης νεκροτομής που θα διενεργηθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας.