Ρώσος δισεκατομμυριούχος έχασε σε χρόνο ρεκόρ… 3,8 δισ δολ.!

Ο Απρίλιος ήταν σκληρός μήνας για τον Ρώσο δισεκατομμυριούχο, Όλεγκ Ντεριπάσκα…

Οι αμερικανικές κυρώσεις εναντίον του κι εναντίον των εταιρειών του εξανέμισαν 3,8 δισ. δολ. από την προσωπική του περιουσία, η οποία υποχώρησε σε ιστορικό χαμηλό, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg.

Ο 50χρονος μεγιστάνας ελέγχει το πλειοψηφικό μερίδιο της ενεργειακής En+ Group, μια από τις εταιρείες που βρίσκονται στη λίστα των αμερικανικών κυρώσεων ανακοινώθηκε στις 6 Απριλίου. Η En+ Group κατέχει μερίδιο 48% στην εταιρεία αλουμινίου Rusal, η οποία επίσης έχει μπει στο στόχαστρο του αμερικανικού υπ. Οικονομικών.

Έκτοτε η μετοχή της En+ Group έχει υποχωρήσει κατά τουλάχιστον 50%, μειώνοντας την περιουσία του Ντεριπάσκα στα 3,8 δισ. δολάρια.

Ο Ντεριπάσκα έχει βρεθεί και προσωπικά στο στόχαστρο των κυρώσεων, μεταξύ άλλων, λόγω απειλών εναντίον επιχειρηματικών αντιπάλων, δωροδοκίας κυβερνητικών αξιωματούχων και κατηγοριών ότι συνδέεται με το οργανωμένο έγκλημα.

Σύμφωνα με το Forbes, ήταν ο πλουσιότερος άνδρας στη Ρωσία και ο ένατος πλουσιότερος στον κόσμο το 2008, πριν χάσει δισεκατομμύρια από τη χρηματοοικονομική κρίση και το υπέρογκο χρέος.