Ρώσοι επιστήμονες ανακάλυψαν τη μυθική ήπειρο στο βυθό του Αρκτικού Ωκεανού

Μια νέα – υποθαλάσσια ήπειρο, την μυθική Αρκτίδα διατείνονται πως ανακάλυψαν ρώσοι επιστήμονες. Μετά από πολυετή έρευνα και μελέτη, οι ειδικοί επιστήμονες του ρωσικού Ιστιντούτου Γεωλογίας και Γεωφυσικής Trofimuk επιβεβαιώνουν την ύπαρξη μιας έβδομης ηπείρου, η οποία έρχεται να συμπληρώσει τις γνωστές 6 (Ευρώπη, Ασία, Αφρική, Αμερική, Ωκεανία και Ανταρκτική) και να προκαλέσει σάλο, μιας αυτή η ανακάλυψη καταρρίπτει τη θεωρία της –επίσης – μυθικής Υπερβορείας, μιας βόρειας χώρας που σύμφωνα με τα αρχαία ελληνικά κείμενα ήταν η Αρκτική. Η σύγχρονη Αρκτική μάλλον χάνει τα πρωτεία της πιο αρχαίας ηπείρου!

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ρωσικής εφημερίδας Izvestia και του ειδησεογραφικού πρακτορείου Sputnik, οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν στην έρευνά τους τη μέθοδο της παλαιομαγνητικής ανάλυσης,και ανακάλυψαν πως η μυστηριώδης ήπειρος, επονομαζόμενη και Αρκτίδα, βρίσκεται κυρίως κάτω από το νερό και έχει διαμορφωθεί πριν από εκατοντάδες εκατομμύρια χρόνια. Δεν είναι η πρώτη φορά που ρώσοι επιστήμονες ερευνούν τον Αρκτικό Ωκεανό για την ύπαρξη της μυστηριώδους ηπείρου. Ερευνητές από τη Γεωφυσική Ρωσική Ακαδημία Επιστημών του Νοβοσιμπιρίσκ ερευνουν την περιοχή πάνω από 20 χρόνια και χρειάστηκαν δεκάδες επικίνδυνες αποστολές στα παγωμένα νησιά του Αρκτικού Κύκλου, προκειμένου να συλλέξουν πληροφορίες. Η μέθοδος της παλαιομαγνητικής ανάλυσης επιτρέπει στους επιστήμονες να εστιάσουν στις αλλαγές του φλοιού της Γης μέσα στις χιλιετίες, προκειμένου να καταλήξουν σε ασφαλή συμπεράσματα.

Βάση της –παράλληλης – ιστορικής έρευνας η ήπειρος Αρκτίδα απαντάται δύο φορές στην ιστορία της Γης: Σχηματίστηκε πριν από περίπου 1 δισεκατομμύριο χρόνια, αλλά στην συνέχεια χωρίστηκε, και συναντάται, πρώτα ως μέρος της υπερηπείρου Ροδινίας πριν από 750 εκατομμύρια χρόνια και έπειτα ως μέρος της υπερηπείρου Παγγαίας, η οποία υπήρξε περίπου πριν 500 εκατομμύρια χρόνια. Μετά τη διάλυση της Παγγαίας και τη δημιουργία του Αρκτικού Ωκεανού, τμήματα της «δεύτερης» Αρκτίδας διασκορπίστηκαν σε ολόκληρο το βόρειο πόλο, δημιουργώντας τον αρκτικό ύφαλο.

Η τελευταία φορά που η ήπειρος αυτή υπήρξε ήταν πριν από αρκετές εκατοντάδες εκατομμύρια χρόνια, και δεν υπήρχε κανένας πολιτισμός τότε, όπως τονίζει ερευνητής του Ινστιτούτου Trofimuk.

Check Also

O Elon Musk δηλώνει ότι οι εγγραφές νέων χρηστών στο Twitter βρίσκονται σε «ιστορικό υψηλό»

Αν και βρίσκεται αντιμέτωπος με μαζική «έξοδο» διαφημιστών και χρηστών που καταφεύγουν σε άλλες πλατφόρμες …

Ερχεται το Cyber Monday… Tέσσερις συμβουλές για έξυπνες αγορές

Η Cyber Monday έρχεται! Νιώθεις έτοιμος να πραγματοποιήσεις έξυπνες αγορές; Η φετινή Black Friday ολοκληρώνεται …