Ρωσσία: Έκρηξη βόμβας σε λεωφορείο με 6 νεκρούς

Έξι άνθρωποι έχασαν σήμερα την ζωή τους από έκρηξη βόμβας  που σημειώθηκε σε ένα λεωφορείο στο Βόλγκογκραντ, στην νότια Ρωσία, ανακοίνωσαν οι δυνάμεις της τάξης.

“Έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και 7 τραυματίστηκαν. Περίπου 40 άνθρωποι επέβαιναν στο λεωφορείο. Εξετάζονται όλες οι υποθέσεις”, δήλωσε αξιωματούχος της τοπικής πτέρυγας των υπηρεσιών πληροφοριών FSB.

Αξιωματούχος του υπουργείου αντιμετώπισης Εκτάκτων Καταστάσεων είχε δηλώσει λίγο νωρίτερα ότι οι νεκροί ανέρχονται σε 5 και οι τραυματίες σε 12.

Η έκρηξη σημειώθηκε στις 14:05 τοπική ώρα (13:05 ώρα Κύπρου).

Προς το παρόν είναι αλληλοσυγκρουόμενες οι πληροφορίες όσον αφορά τα αίτια της έκρηξης.

Το πρακτορείο ειδήσεων Ίντερφαξ μετέδωσε, επικαλούμενο πηγή που ζήτησε να μην κατονομαστεί ότι επρόκειτο για έκρηξη βόμβας, ενώ το πρακτορείο RIA μετέδωσε επικαλούμενο την αστυνομία της πόλης ότι οι πρώτες πληροφορίες δείχνουν ότι η έκρηξη οφείλεται σε ατύχημα που προκλήθηκε λόγω προβλήματος με το αέριο.

Το Βόλγκογκραντ είναι μια μεγάλη πόλη που βρίσκεται βόρεια του Βορείου Καυκάσου, της περιοχής με μια σειρά επαρχιών που κατοικούνται ως επί το πλείστον από μουσουλμάνους. Η κυβέρνηση αγωνίζεται να καταστείλει την δράση των ισλαμιστών ανταρτών σε αυτές.