Ρωσικό υποβρύχιο κοντά στις Βρετανικές ακτές

Σε μια κίνηση που μόνο ως προσπάθεια επίδειξης δύναμης μπορεί να ερμηνευθεί, ο Ρώσος πρόεδρος αποφάσισε να… τονώσει το φρόνημα του λαού του στέλνοντας το ρωσικό υποβρύχιο Στάρι Οσκόλ να κάνει… τσάρκα στα παράλια της Αγγλίας, λίγες ώρες πριν από την ποδοσφαιρική αναμέτρηση.

Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα «SUN», βέβαια, πρόκειται για πρόκληση από την πλευρά των Ρώσων. Οι Άγγλοι έχουν εντοπίσει τις κινήσεις του υποβρυχίου στην Βόρεια Θάλασσα από το περασμένο Σάββατο, αλλά δεν είχαν αντιληφθεί ποιες είναι οι προθέσεις των Ρώσων.

Σημειώνεται, μάλιστα, ότι ο αγγλικός στρατός παρακολουθεί διακριτικά την πορεία του υποβρυχίου, «ευρισκόμενος σε θέση άμυνας και δίνοντας το παράδειγμα στην ομάδα του Ρόι Χόντγκσον ότι η Αγγλία μπορεί να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της» όπως γράφει χαρακτηριστικά η εφημερίδα.

Ρωσικά στρατιωτικά αεροπλάνα, πλοία και υποβρύχια έχουν κάνει τουλάχιστον 17 επιδρομές κοντά στο Ηνωμένο Βασίλειο από την αρχή του περασμένου έτους.

Οι ”κακές γλώσσες λένε” ότι  Ρωσία αντιμετωπίζει το Σάββατο στη Μασσαλία την Αγγλία για το EURO και ο Βλαντίμιρ Πούτιν κάνει… ζέσταμα.