Ρωσίδα μετά από αποτυχημένη αισθητική επέμβαση: «Έγινα σαν μούμια» (Video)

Μία γυναίκα επηρεασμένη από τα ατυχή σχόλια του συντρόφου της ότι «γέρασε» και ότι «αν δεν κάνει κάτι θα βρει μία καλύτερη και νεότερη version της» προσπάθησε να βρει το ελιξίριο της νεότητας και αντ’ αυτού κατέληξε να «γερνά» αμετάκλητα.

Η Σβετλάνα, αρχιτέκτονας από τη Ρωσία, 37 ετών, υποβλήθηκε σε μια αμφισβητήσιμη αισθητική επέμβαση ομορφιάς η οποία είχε τρομακτικά αποτελέσματα, όπως φαίνεται σε ένα συγκλονιστικό βίντεο που δείχνει την ανησυχητική μεταμόρφωσή της.

«Το πρόσωπό μου συρρικνώθηκε σαν μουμιοποίηση», δήλωσε η 37χρονη στο East2West, για την ταλαιπωρία, η οποία προέκυψε αφότου ακολούθησε τις συμβουλές της αισθητικού της να πάρει ένα αμφιλεγόμενο νέο ρωσικό φάρμακο.

Δυστυχώς, το φάρμακο είχε ως αποτέλεσμα «να γεράσει ανεπανόρθωτα κατά 10 χρόνια».

«Η σύνδεση του δέρματος με το κρανίο εξαφανίστηκε»
«Το δέρμα μου χαλάρωσε σαν κουρέλι, το πρόσωπο έφυγε τελείως από το κρανίο», είπε για την ανεπανόρθωτη ζημιά που έπαθε. «Η σύνδεση του δέρματος με το κρανίο, οι λεγόμενοι σύνδεσμοι του προσώπου, εξαφανίστηκε».

Αποφασισμένη να βελτιώσει την εμφάνισή της, η Σβετλάνα πήγε σε χειρουργό τον περασμένο Μάρτιο η οποία τη συμβούλεψε να αφαιρέσει τα παλιά εμφυτεύματα με ενέσεις Longidaza, ένα ρωσικό φάρμακο που φέρεται να θεραπεύει τα πάντα, από πνευμονολογικά προβλήματα έως αναπνευστικά προβλήματα που προκαλούνται από τον COVID.

Οι κατασκευαστές ισχυρίστηκαν ότι είχε και αισθητικές εφαρμογές επίσης. Το πολύπλευρο φαρμακευτικό προϊόν έχει πάρει έγκριση για χρήση σε πολλές δυτικές χώρες, ανέφερε το ρωσικό NTV.

Ο χειρουργός διαβεβαίωσε τη Σβετλάνα ότι η Longidaza θα διασπάσει τις σακούλες από το δέρμα κάτω από τα μάτια της. Έλαβε επίσης άλλες θεραπείες, συμπεριλαμβανομένης της ένεσης τζελ στα μάγουλά της και της διαδικασίας κατά την οποία έλαβε ένζυμο και υαλουρονικό.

Το ίδιο βράδυ, η Σβετλάνα πήγε στον καθρέφτη και είδε ότι το πρόσωπό της είχε αρχίσει να αλλάζει.

Μέσα σε τρεις μέρες οι αλλαγές ήταν τρομακτικές

«Το δέρμα κάτω από τα μάτια μου στέγνωσε και κυριολεκτικά έπεσε», θυμάται η 37χρονη. «Το πρωί, ο όγκος του αποξηραμένου ιστού κάτω από τα μάτια αυξήθηκε ακόμη περισσότερο».

Πρόσθεσε: «Γίνονταν γρήγορες αλλαγές, κάθε ώρα το πρόσωπό μου άλλαζε».

Μέσα σε τρεις ημέρες, το δέρμα που περικύκλωνε τα μάτια της είχε στεγνώσει τελείως.

Ο γιατρός φέρεται να προσέφερε την ανακούφιση των παρενεργειών της με ένεση περισσότερης γέλης καθώς και χορήγηση περισσότερου από το νέο φάρμακο. Αυτή τη φορά, δεν χρέωσε τη Σβετλάνα για τη θεραπεία.

Οι επιπλοκές στο πρόσωπό της είναι τόσο σοβαρές που οι χειρουργοί και οι οφθαλμίατροι προειδοποιούν ότι η όρασή της θα υποστεί μόνιμη βλάβη. «Σαν να σκοτώθηκες, αποσυντίθενται τα πάντα. Το βλέπεις κάθε μέρα στον καθρέφτη. Είναι σαν να λιώνει το πρόσωπό σου και δεν μπορείς να το σταματήσεις».

Μαζί με τα σωματικά συμπτώματα, η κοινωνική ζωή της Σβετλάνα επιδεινώθηκε ραγδαία.

Ο φίλος της την εγκατέλειψε ενώ απομονώθηκε μέσα στο σπίτι της

Μάλιστα «σταμάτησε να βγαίνει από το σπίτι για να μην τρομάξει κανέναν».

Η Σβετλάνα είπε ότι οι μάσκες COVID βοήθησαν στην απόκρυψη των ουλών της, αν και φορούσε επίσης μεγάλα σκούρα γυαλιά και καπέλο για να κρύψει περαιτέρω το παραμορφωμένο της πρόσωπο.

Όσο η γυναίκα προσπαθούσε να βρει πληροφορίες για την γιατρό που της προξένησε τη βλάβη ανακάλυψε στο διαδίκτυο ότι και άλλες γυναίκες είχαν παρόμοια προβλήματα.

Στη συνέχεια ανέφερε το περιστατικό στη Ρωσική Ερευνητική Επιτροπή, όπου μια ιατρική εξέταση επιβεβαίωσε τους χειρότερους φόβους της.

Οι γιατροί φέρεται να είπαν στη Σβετλάνα ότι «το φάρμακο έχει διαβρώσει το πρόσωπό σας, είναι μη αναστρέψιμο». «Ακόμη και μετά από (επανορθωτική) επέμβαση, θα είναι ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο και το δέρμα δεν θα αποκατασταθεί πλήρως».

Η Ρωσική Ερευνητική Επιτροπή ξεκίνησε έκτοτε έρευνα για την υπόθεση, η οποία μέχρι στιγμής δεν έχει αποδώσει καρπούς.

Η αισθητικός της, η οποία αμφισβητεί τους ισχυρισμούς της, πιάστηκε στην κάμερα να λέει «Πήγαινε και απέδειξε ότι σου έκανα ένεση με Longidaza».

Η Σβετλάνα χρησιμοποίησε τη δύσκολη θέση της ως προειδοποιητική ιστορία για τη σκιά της βιομηχανίας καλλυντικών και το φετιχισμό των γυναικείων εμφανίσεων που διαιωνίζει τις κακές πρακτικές ομορφιάς.

«Δεν μπορείς να εμπιστεύεσαι τυφλά τους γιατρούς, ακόμη και με πολλά προσόντα», παρότρυνε. «Πρέπει να αγαπάς τον εαυτό σου και να βλέπεις λιγότερο το Instagram και να μην ακούς ανθρώπους που λένε: “Γερνάς”».

«Καλύτερα να γεράσεις με αξιοπρέπεια και να μην κάνεις τίποτα με το πρόσωπό σου».