Ρωσίδα δικηγόρος 33 χρόνων: «Δεν μπορώ να βρω δουλειά γιατί είμαι πολύ όμορφη»

Μία 33χρονη απόφοιτος νομικής αποφάσισε να ξεκινήσει τη δική της διαδικτυακή επιχείρηση πώλησης vintage ρούχων, γιατί, όπως εξομολογείται, πάσχιζε να βρει δουλειά λόγω της ομορφιάς της.

Ο Ρωσικής καταγωγής Irina Kova ισχυρίζεται πως δυσκολεύτηκε πολύ να βρει εργασία στο Λονδίνο, όπου διαμένει, καθώς είναι πολύ ελκυστική.

Οι γυναίκες, όπως είπε, δεν την εμπιστεύονταν γιατί τρόμαζαν και οι άντρες δεν την έπαιρναν στα σοβαρά.

Παλαιότερα εργαζόταν σε μία μεγάλη εταιρεία, όμως η εμφάνισή της ήταν ο λόγος που καταστράφηκε η καριέρα της και δυσκολεύτηκε να ξαναβρεί δουλειά, παρότι έχει πτυχίο νομικής και ένα εντυπωσιακό βιογραφικό.

Μιλώντας στη βρετανική Sun, σημείωσε πως η ομορφιά της λειτουργούσε ανασταλτικά τόσο στις συνεντεύξεις που πήγαινε όσο και αφότου τελικά κατάφερνε να διοριστεί κάπου.

Μάλιστα, κάποιος συμβούλευσε την ξανθιά 33χρονη να βάψει τα μαλλιά της μαύρα για να δείχνει πιο επαγγελματίας, κάτι που την εξαγρίωσε.

Ένας από τους πρώην εργοδότες της τής είχε ζητήσει να προσπαθήσει να μην ξεχωρίζει στο πλήθος, η ίδια, όμως, λέει, με παράπονο, πως η εμφάνισή της την κάνει να ξεχωρίζει ούτως ή άλλως.

«Φοράω σπάνια μακιγιάζ. Με τα χαρακτηριστικά μου, δεν το έχω ανάγκη. Όταν έχεις μεγάλα χείλη και μάτια τραβάς την προσοχή έτσι και αλλιώς», λέει.