Ρωσία: 19 νεκροί από σύγκρουση λεωφορείου με τρένο

19 άτομα έχασαν την ζωή τους σήμερα τα ξημερώματα από την σύγκρουση λεωφορείου και τρένου στην επαρχία Βλαντίμιρ, βορειοανατολικά της Μόσχας.

Η Ρωσική Επιτροπή Έρευνας επιβεβαίωσε τον αριθμό των νεκρών ενώ παράλληλα επισήμανε πως έχει αρχίσει να εξετάζει τα αίτια του δυστυχήματος που σημειώθηκε 110 χιλιόμετρα ανατολικά της Μόσχας. Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της Ρωσίας, το λεωφορείο υπέστη βλάβη την ώρα που περνούσε μια διάβαση τρένων, αν και είχε ανάψει ο κόκκινος φωτεινός σηματοδότης.

Ένα τρένο που προερχόταν από την Αγία Πετρούπολη και κατευθυνόταν προς το Νίζνι Νόβγκοροντ έπεσε πάνω στο λεωφορείο στις 03:29 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) σήμερα τα ξημερώματα.

«Δεν υπάρχουν θύματα μεταξύ των επιβαινόντων στο τρένο», τόνισε το υπουργείο, το οποίο έδωσε στη δημοσιότητα εικόνες από το δυστύχημα.

Το υπουργείο Εξωτερικών του Καζακστάν διευκρίνισε ότι οι δύο οδηγοί του λεωφορείου, εκ των οποίων ο ένας σκοτώθηκε, ήταν πολίτες της χώρας. «Στο λεωφορείο επέβαιναν 55 πολίτες του Ουζμπεκιστάν», επιβεβαίωσε το πρακτορείο Inrterfax.