Ρωσία: Φαρσέρ παρίστανε μέσα στο μετρό ότι κατέρρευσε από τον κορωνοϊό… (Video)

Αντιμέτωπος με το ενδεχόμενο να περάσει έως και πέντε χρόνια στη φυλακή ή να πληρώσει βαρύ πρόστιμο βρίσκεται ένας Ρώσος φαρσέρ που παρίστανε ότι κατέρρευσε από τον νέο κορωναϊό μέσα σε βαγόνι του μετρό της Μόσχας προκαλώντας πανικό στους συνεπιβάτες του.

Ο νεαρός άνδρας που φορούσε μαύρα και είχε καλυμμένο με μάσκα το πρόσωπό του σωριάστηκε ξαφνικά στο πάτωμα του βαγονιού κι άρχισε να σφαδάζει. Όταν κάποιοι από τους επιβάτες έσπευσαν να τον βοηθήσουν σηκώθηκε και τό’ σκασε φωνάζοντας «Κορωναϊός! Κορωναϊός!».

Στο βαγόνι επικράτησε πανικός με τους επιβάτες να σπεύδουν να το εγκαταλείψουν στον επόμενο σταθμό με κίνδυνο να ποδοπατηθούν και να τραυματιστούν σοβαρά. Η σκηνή καταγράφηκε με κάμερα κι όπως αποδείχθηκε ήταν μια φάρσα που είχαν στήσει ο μπλόγκερ Καρομάτ Ντζαμπόροφ και οι φίλοι του.

Αλλά το επίμαχο βίντεο, που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο πριν από μια εβδομάδα, προκάλεσε την αντίδραση της αστυνομίας που κατηγόρησε τους φαρσέρ ότι «προκάλεσαν πανικό» εσκεμμένα στο μετρό εκμεταλλευόμενοι τον φόβο του κοινού για τον φονικό κορωναϊό με τους πλέον των χιλίων νεκρούς μέχρι στιγμής. Και τώρα αντιμετωπίζουν κατηγορίες για χουλιγκανισμό, που επισύρουν μέγιστη ποινή πενταετούς φυλάκισης ή βαριά πρόστιμα.

Ο Ντζαμπόροφ παραδόθηκε στις Αρχές με τον δικηγόρο του να επιμένει ότι ο πελάτης του δεν περίμενε το βίντεο να προκαλέσει τέτοιο σάλο αφού «ο στόχος του ήταν να επιστήσει την προσοχή της κοινής γνώμης στην έλλειψη μασκών, στο πρόβλημα του κορωνοϊού και την ανάγκη να προστατεύονται οι άνθρωποι με μάσκες».

Το δικαστήριο διέταξε προσωρινά την κράτηση του φαρσέρ για έναν μήνα, εν αναμονή του πορίσματος της σχετικής έρευνας που διεξάγει η εισαγγελία. Μέχρι στιγμής μόνον δύο κρούσματα κορονοϊού έχουν καταγραφεί στη Ρωσία, όπως μεταδίδει το RT. Πρόκειται για δύο Κινέζους που έφθασαν πρόσφατα στη χώρα και τέθηκαν σε καραντίνα.