Ρωσία: Προειδοποίηση σε όσους κάνουν το εμβόλιο – Κομμένο το αλκοόλ για δύο μήνες

Ρωσία: Προειδοποίηση σε όσους κάνουν το εμβόλιο – Κομμένο το αλκοόλ για δύο μήνες

Οι ρωσικές αρχές προειδοποιούν τους πολίτες να αποφεύγουν το αλκοόλ για δύο μήνες από τη στιγμή που θα κάνουν το εμβόλιο Sputnik V. Νέα που μάλλον είναι δύσκολα ειδικά για τους Ρώσους, οι οποίοι συγκαταλέγονται στους μεγαλύτερους καταναλωτές αλκοόλ.

Η προειδοποιήση ήρθε από την Tatiana Golikova, Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Ρωσίας, η οποία είπε σε συνέντευξή της ότι οι Ρώσοι πρέπει να λαμβάνουν μέτρα κατά τις 42 ημέρες που χρειάζεται το ρωσικό εμβόλιο να δράσει.

“Πρέπει όλοι να απέχουν από συνωστισμούς, μέρη με κόσμο. Να φορούν μάσκες και να χρησιμοποιούν αντισηπτικά και να μειώσουν τις κοινωνικές επαφές. Επίσης να απέχουν από το αλκοόλ ή από τη λήψη ανοσοκατασταλτικών φαρμάκων” δήλωσε στο TASS News Agency.

Οι παραλήπτες του εμβολίου Sputnik V για τον κορονοϊό θα πρέπει να απέχουν από το αλκοόλ για σχεδόν δύο μήνες πριν και μετά τον εμβολιασμό, δήλωσε την Τρίτη και η επικεφαλής της ρωσική υπηρεσίας ασφάλειας καταναλωτών.

Οι οδηγίες της επικεφαλής της Rospotrebnadzor, Anna Popova, ακολουθούν τις συστάσεις της Αντιπροέδρου, Τατιάνα Γκολίκοβα για αποφυγή αλκοόλ και ανοσοκατασταλτικών για 42 ημέρες, επειδή το εμβόλιο δύο δόσεων, χορηγείται με διαφορά 21 ημερών μεταξύ των δόσεων.

Πηγή: themoscowtimes, NY Post