Ρωσία: Ο Πούτιν εξακολουθεί να μην αναγνωρίζει την νίκη Μπάιντεν…

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι είναι έτοιμος να συνεργαστεί με οποιονδήποτε ηγέτη των ΗΠΑ, αλλά εξακολουθεί να μην αισθάνεται έτοιμος να αναγνωρίσει την εκλογική νίκη του Τζο Μπάιντεν.

«Θα συνεργαστούμε με οποιονδήποτε έχει την εμπιστοσύνη του αμερικανικού λαού», δήλωσε ο Πούτιν στην ρωσική κρατική τηλεόραση, σήμερα, Κυριακή. «Αλλά αυτή η εμπιστοσύνη μπορεί να δοθεί μόνο σε έναν υποψήφιο του οποίου η νίκη έχει αναγνωριστεί και από το αντίπαλο κόμμα, ή μετά την επιβεβαίωση των εκλογικών αποτελεσμάτων με νόμιμο τρόπο».

Αυτά ήταν τα πιο εκτενή σχόλια που έχει κάνει μέχρι τώρα ο Πούτιν για τις αμερικανικές εκλογές. Ο Πούτιν ανήκει στην διαρκώς μειούμενη ομάδα ηγετών που δεν έχουν αναγνωρίσει ακόμα τον Μπάιντεν ως τον επόμενο Πρόεδρο των ΗΠΑ. Η Ρωσία, που κατηγορείται από τις υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ ότι παρενέβη το 2016 για να βοηθήσει στην εκλογή του Τραμπ, κράτησε επιφυλακτική στάση έναντι του Μπάιντεν, φοβούμενη ενδεχόμενη αύξηση των κυρώσεων και των αντιπαραθέσεων για το θέμα του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ο Πούτιν χαρακτήρισε την απόφαση του Κρεμλίνου να μην συγχαρεί τον Μπάιντεν ως μια «τυπικότητα» χωρίς κρυφά κίνητρα. Όταν ρωτήθηκε αν η κίνηση αυτή θα μπορούσε να βλάψει τις σχέσεις ΗΠΑ-Ρωσίας, απάντησε: «δεν υπάρχει τίποτα που να μπορεί να πληγεί, είναι ήδη κατεστραμμένες».