Ρωσία: Ο Κύριλλος κηρύσσει… ιερό πόλεμο στην Ελλαδική Εκκλησία

Το Πατριαρχείο της Μόσχας κλιμακώνει την «ιερή» αντιπαράθεση μετά την αναγνώριση της Εκκλησίας της Ουκρανίας από το Οικουμενικό Πατριαρχείο και προσφάτως από την Εκκλησία της Ελλάδος.

Η αναγνώριση του Αυτοκέφαλου της Ουκρανικής Εκκλησίας από την Ιερά Σύνοδο προκάλεσε την αντίδραση του Ρώσου Πατριάρχη, κ. Κύριλλου.

Η «οργή» του Πατριαρχείου της Μόσχας αποτυπώνεται ξεκάθαρα με τη δημοσιοποίηση λίστας με ανεπιθύμητα προς επίσκεψη προσκυνήματα στην Ελλάδα από τους Ρώσους πιστούς.

Η λίστα με τα προσκυνήματα

Σύμφωνα με το mospat.ru, στην λίστα εντάσσονται τα εξής προσκυνήματα

Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών με επικεφαλής τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο Β΄, στην άμεση δικαιοδοσία του οποίου υπάγονται οι ακόλουθες περιοχές της πρωτεύουσας της Ελλάδος: του κέντρου των Αθηνών, των Άνω Πετραλώνων, των Κάτω Πετραλώνων, του Κουκακίου, του Ταύρου, του Κεραμεικού, του Βοτανικού, της Ακαδημίας Πλάτωνος, του Κολοκυνθού, του Σκουζέ, των Αχαρνών, των Πατησίων, των Σεπολίων, των Κάτω Πατησίων, των Άνω Πατησίων, του Γαλατσίου, της Κυψέλης, των Αμπελοκήπων, του Γουδή, του Ζωγράφου, του Παγκρατίου, του Ιλισσού, του Αγίου Δημητρίου, της Ηλιουπόλεως, της Καλλιθέας, του Μοσχάτου, των Τζιτζιφιών, του Παπάγου, του Ψυχικού, του Χαλανδρίου, των Βριλησσίων, του Χολαργού, της Αγίας Παρασκευής, του Κάτω Χαλανδρίου. Οι πλέον γνωστοί και μεγαλύτεροι Ναοί της Αρχιεπισκοπής Αθηνών είναι ο Μητροπολιτικός Ναός Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, ο Ναός του Αγίου Διονυσίου και ο Ναός του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος Αχαρνών.

Οι εν λόγω περιορισμοί δεν ισχύουν για τις επαρχίες, στις οποίες υπάγονται τα προάστια και τα περίχωρα των Αθηνών και η περιοχή της Αττικής γενικότερα. Εδώ εντάσσονται οι Ιερές Μητροπόλεις: Πειραιώς, Μεσογαίας, Ηλίου, Περιστερίου, Κυθήρων, Νέας Σμύρνης, Κηφισίας, Καισαριανής, Γλυφάδος, Νικαίας, Μεγάρων, Ύδρας και Φιλαδελφείας.

-Μητρόπολη Λαγκαδά

-Μητρόπολη Βεροίας

-Μητρόπολη Άρτας

-Μητρόπολη Τρίκκης

-Μητρόπολη Δημητριάδος.