Ρωσία: Ξεκίνησε η παραγωγή της λιμουζίνας Aurus Senat που οδηγεί ο Πούτιν

Την παραγωγή του πολυτελούς αυτοκινήτου sedan μάρκας Aurus Senat, που προωθεί ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ξεκίνησε σήμερα η Ρωσία.

Η Ρωσία είχε παρουσιάσει σχέδια για τη γραμμή παραγωγής αυτοκινήτων μάρκας Aurus το 2013.

Ο Πούτιν συνέβαλε στην προώθηση της πολυτελούς λιμουζίνας, όταν την οδήγησε πηγαίνοντας στην τελετή ορκωμοσίας του το 2018, ως πρόεδρος της Ρωσίας, για τη νέα εξαετή θητεία του.

Η παραγωγή του συγκεκριμένου αυτοκινήτου δεν αναμένεται να ενισχύσει την αυτοκινητοβιομηχανία της Ρωσίας στο εγγύς μέλλον. Όπως έγραψε η εφημερίδα Vedomosti, ο υπουργός Βιομηχανίας Ντένις Μαντούροφ δήλωσε ότι φέτος θα κατασκευαστούν 200-300 αυτοκίνητα.

Εξάλλου, η Ρωσία επιδιώκοντας να μειώσει την εξάρτησή της από τα εισαγόμενα αγαθά και την τεχνολογία, μετά τις κυρώσεις που της επέβαλε η Δύση το 2014, επέσπευσε την ανάπτυξη της εσωτερικής της παραγωγής.

Το Aurus, που θεωρείται έργο κύρους για το Κρεμλίνο, με τα πιο βασικά διαθέσιμα χαρακτηριστικά του θα κοστίζει 18 εκατ. ρούβλια (200.846 ευρώ).

Σύμφωνα με παλαιότρο δημοσίευμα του περιοδικού Newsweek, η λιμουζίνα του προέδρου Πούτιν διαθέτει δωδεκακύλινδρο κινητήρα V12, είναι 6.600ccm, έχει υποδύναμη 860 ίππων, ενώ είναι κατά 1,5 τόνο ελαφρύτερη από τη λιμουζίνα του Ντόναλντ Τραμπ, γνωστή ως «Το θηρίο».