Ρουμανία – Κορονοϊός: Βγάζουν βόλτα μέχρι… και τα ψάρια που έχουν σε ενυδρείο

Τα μέτρα των κυβερνήσεων ανά τον κόσμο είναι αυστηρά λόγω του κορονοϊού, καθώς στις περισσότερες χώρες έχει επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας με στόχο την μείωση της διασποράς.

Ωστόσο μέσα στις «επιτρεπτές» εξόδους είναι και η βόλτα του κατοικιδίου, όπως συνηθίζει να κάνει κάποιος καθημερινά ο οποίος έχει κάποιο ζώο στο σπίτι.

Όμως όταν επιτρέπουν βόλτα κατοικιδίου φυσικά μιλάνε συνήθως για σκύλο αφού είναι και το μόνο που πρέπει να βγει έξω καθημερινά. Ακόμα και για την γάτα δεν απαιτείται καθημερινή έξοδος.

Έτσι δεν είναι λίγες οι παραβάσεις σε όλες τις χώρες αλλά και οι }ευρεσιτεχνίες» των πολιτών για να πάρουν τον αέρα τους.

Στην Ρουμανία όμως ενδεχομένως και να το… τερμάτισαν αφού έβγαλαν βόλτα ακόμα και τα ψάρια που έχουν σε ενυδρείο προκειμένου να βγουν έξω.

Συγκεκριμένα, χιλιάδες αστυνομικοί που πραγματοποιούν ελέγχους σε όλη τη Ρουμανία, συχνά αντικρίζουν πολίτες να βγάζουν βόλτα ψάρια μέσα σε πλαστικές σακούλες με νερό, δηλώνοντας πως είναι τα κατοικίδιά τους!

Όμως, οι περισσότεροι από αυτούς δεν διαθέτουν την απαραίτητη βεβαίωση μετακίνησης, με αποτέλεσμα να τους επιβάλλεται πρόστιμο. Δεν λείπουν και οι περιπτώσεις πολιτών που αποφασίζουν να κάνουν βόλτα με το αυτοκίνητο, έχοντας συνοδηγό το σκύλο ή τη γάτα τους ή και εκείνες που νεαρά άτομα, θέλουν να πάνε σε καταστήματα για να «ξεσκάσει»- όπως λένε στους αστυνομικούς που τους εντοπίζουν- το κατοικίδιό τους.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση νεαρής, που έβαλε τη γάτα της μέσα στην τσάντα της και πήγε σε εμπορικό κέντρο (παρά το γεγονός ότι είναι κλειστά) για να ψωνίσει, όπως δήλωσε στους αστυνομικούς, ρούχα για την ίδια και για τη γάτα της.

Όπως μεταδίδουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, σε 5.600 άτομα επιβλήθηκαν πρόστιμα για άσκοπη μετακίνηση, συνολικού ύψους 1,54 εκατομμυρίων ευρώ.