Ρουκέτα εξερράγη σε απόσταση “αναπνοής” από το Τελ Αβίβ

Σε απόσταση 15 χιλιομέτρων νοτιοανατολικά του Τελ Αβίβ εξερράγη ρουκέτα, η οποία εξαπολύθηκε σήμερα απο τη Λωρίδα της Γάζας, χωρίς ωστόσο να προκληθούν τραυματισμοί.

Η ένοπλη πτέρυγας της  Χαμάς ανέλαβε την ευθύνη για τη ρίψη της αυτοσχέδιας ρουκέτας γύρω στις 16.37 στην πρωτεύουσα του Ισραήλ.

Την ίδια ώρα ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου σε συνέντευξη Τύπου που μεταδόθηκε απο την Ισραηλινή τηλεόραση έκανε σαφές πως η χώρα του θα αναλάβει οποιαδήποτε δράση απαιτείται προκειμένου να προστατεύσει τον πληθυσμό της, με την Χαμάς να επιμένει πως δεν πρόκειται να προβεί σε ανακωχή με το Ισραήλ.

“Δεν θα επιτρέψουμε πλέον να μας καταπατούν οι δυνάμεις της κατοχής. Θεωρούμε ότι η συζήτηση για μια ανακωχή αυτήν τη στιγμή θα είχε ως αποτέλεσμα να προσφέρουμε ένα επιπλέον πρόσχημα για τη συνέχιση της κλιμάκωσης των επιθέσεων κατά της Γάζας”, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Χαμάς Σάμι Αμπού Ζούχρι.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν κάλεσε σήμερα τις δύο πλευρές να σταματήσουν τις μεταξύ τους συγκρούσεις και “την κλιμάκωση” της βίας στη Γάζα, αφού μεταξύ των θυμάτων περιλαμβάνεται και άμαχος πληθυσμός.