Ρουβάς: Έβγαλα το πρώτο μου χαρτζιλίκι πουλώντας καλαμπόκι

Η δυναμική είσοδος του Σάκη Ρουβά στον τομέα παραγωγής πράσινης ενέργειας και βιολογικών αγροτικών προϊόντων μονοπώλησε το ενδιαφέρον του Τύπου και σίγουρα μας εξέπληξε ευχάριστα.

Ομως ο δημοφιλής Ελληνας σταρ δεν αποφάσισε έτσι ξαφνικά να γίνει αγρότης και επιχειρηματίας. Οπως εξομολογείται στο «Εθνος της Κυριακής», η ενασχόλησή του με τη γη ήταν μια επιθυμία η οποία είχε ριζώσει στην καρδιά του από τα παιδικά του κιόλας χρόνια, ενώ το πρότζεκτ που παρουσίασε πριν από λίγες ημέρες στην Καρδίτσα προέκυψε έπειτα από ενδελεχή έρευνα πολλών ετών. Ηδη από το 2012 σε ένα αφιέρωμα του ελβετικού περιοδικού «Das Magazin» (πωλείται επίσης σε Γερμανία και Αυστρία) στους Ελληνες οι οποίοι ξεχωρίζουν για το θετικό τους έργο στην Ελλάδα της κρίσης, ο Σάκης Ρουβάς φωτογραφιζόμενος στο εξώφυλλο τόνιζε την ανάγκη επιστροφής στις ρίζες και τη σημασία της εκμετάλλευσης των δυνατοτήτων της ελληνικής γης καθώς και της καλλιέργειας της γνήσιας ελληνικής ντομάτας.

«Μεγάλωσα στην Κέρκυρα. Συνεπώς, οι μνήμες μου από παιδί ήταν συνυφασμένες με τη γη. Μαζεύαμε τις ελιές όλη η οικογένεια μαζί, ενώ ο παππούς μου έσπερνε και θέριζε καλαμπόκι, το οποίο στη συνέχεια το ψήναμε και το πουλούσαμε στην πλατεία του χωριού. Ετσι έβγαλα και το πρώτο μου χαρτζιλίκι, πουλούσαμε καλαμπόκι το καλοκαίρι και κάστανα τον χειμώνα. Αυτές οι μνήμες με συνόδευαν πάντα και παράλληλα με την καλλιτεχνική μου πορεία αναζητούσα εδώ και χρόνια τον κατάλληλο τρόπο επιστροφής στη γη».