Ρομπέρτο Κάρλος: Το «αδιανόητο» γκολ του, το καλύτερο σκοράρισμα

Ρομπέρτο Κάρλος: Το «αδιανόητο» γκολ του, το καλύτερο σκοράρισμα

Το καλύτερο γκολ στη καριέρα του το οποίο για κάποιους θεωρείται το πιο αξιοσημείωτο τέρμα του κόσμου, αυτό που κοιτά στα μάτια τις απίστευτες και εξόχως ιστορικές γκολάρες των Μπέργκαμπ, Ιμπραΐμοβιτς, Βαν Μπάστεν, Μαραντόνα και Μέσι.

Ο λόγος για τον βραζιλιάνο άσο Ρομπέρτο Κάρλος και όσα αδιανόητα έκανε σε εκείνο το ματς της Ρεάλ Μαδρίτης με την Τενερίφη στη διοργάνωση της LaLiga.

Το ημερολόγιο έγραφε 1η Φεβρουαρίου 1998 όταν ο «Μπόμπι» σκόραρε εκείνο το γκολ που θα ανάγκαζε τον αθλητικό Τύπο να το προλογίζει έκτοτε ως «αδιανόητο». Από το σημαιάκι του κόρνερ, ναι!

Και μπορεί το «καλύτερο γκολ όλων των εποχών» να είναι θέμα υποκειμενικό που άπτεται των προτιμήσεων και των ποδοσφαιρικών καταβολών του καθενός, αυτό που έκανε όμως ο Κάρλος μέσα στο Estadio Heliodoro Rodriguez Lopez εκείνο τον Φλεβάρη είναι θρυλικό από κάθε άποψη.

Μια στιγμή ποδοσφαιρικής μαγείας που έχει πυροδοτήσει αναλύσεις επί αναλύσεων για τον κεραυνό που εξαπέλυσε κατά του φουκαρά του Marcelo Ojeda, του αργεντίνου πορτιέρο της Τενερίφης. Το γεγονός ότι έχασε η Ρεάλ εκείνη τη μέρα με 4-3 μόνο ως τραγική ειρωνεία το λες.

Το ιστορικό τέρμα του Ρομπέρτο Κάρλος ήρθε μάλιστα λίγους μήνες μετά το άλλο εκπληκτικό γκολ που έβαλε στον Φαμπιάν Μπαρτέζ σε επίπεδο εθνικών. Το οποίο αποδόμησε μετά!