ΡΙΚ και Global College υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας

ΡΙΚ και Global College υπέγραψαν μνημόνιο Συνεννόησης και Συνεργασίας με σκοπό την ανάπτυξη των μεταξύ τους σχέσεων προς αμοιβαίο όφελος και προς όφελος της κοινωνίας.

Το Μνημόνιο υπέγραψαν σήμερα Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου 2018 στις εγκαταστάσεις του ΡΙΚ, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΡΙΚ κ. Θανάσης Τσώκος και ο Γενικός Διευθυντής του Global Gollege κ. Γιώργος Κρητικός.

Το Μνημόνιο προνοεί μεταξύ άλλων την από κοινού ή με τρίτους διοργάνωση συνεδρίων, σεμιναρίων και ημερίδων σε θέματα του Τομέα Ασφάλειας αλλά και άλλων θεμάτων που θα συμφωνούνται και από τα δύο μέρη, την ανταλλαγή στελεχών για διεξαγωγή διαλέξεων σε θέματα Ασφάλειας, Επιχειρησιακής Συνέχειας, Διαχείρισης Προσωπικού και άλλων θεμάτων και την αξιοποίηση της εμπειρογνωμοσύνης των στελεχών των δύο οργανισμών σε εξειδικευμένα θέματα και σε θέματα μετεκπαίδευσης προσωπικού.

Αφορά επίσης τη διερεύνηση για την από κοινού εμπλοκή του ΡΙΚ και του Global Collegeσε κοινά ερευνητικά προγράμματα σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο και για πιθανή άντληση χορηγιών και/ή κονδυλίων από την Ευρωπαϊκή Ένωση και/ή άλλους οργανισμούς.

Το υπογραφέν Μνημόνιο προνοεί επίσης την αποδοχή από πλευράς ΡΙΚ, κατόπιν συνεννόησης μεταξύ των συμβαλλομένων οργανισμών, συγκεκριμένου και καθορισμένου αριθμού φοιτητών του GlobalCollegeσε καθορισμένο χρόνο για την πρακτική τους εξάσκηση σε θέματα του τομέα της Ασφάλειας, Μηχανικής αλλά και σε άλλους τομείς που το GlobalCollege διατηρεί κλάδους σπουδών.

Με βάση το Μνημόνιο θα παρέχεται αριθμός υποτροφιών στο προσωπικό του ΡΙΚ σε πτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο στον κλάδο της Ασφάλειας, Μηχανικής αλλά και σε άλλους τομείς που το Global College διατηρεί κλάδους σπουδών. O αριθμός των υποτροφιών θα καθορίζεται από το Global College. Υποτροφία θα παραχωρείται ειδικά σε εγκλωβισμένο μαθητή/τρια που ολοκληρώνει τη φοίτησή του στο Λύκειο Ριζοκαρπάσου, σε κλάδο που το Κολέγιο θα κρίνει.