ΡΙΚ: Δεν κόβονται οι “Πατάτες”

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Προγραμμάτων του ΡΙΚ Θανάσης Τσώκος με αφορμή δημοσιεύματα για ενδεχόμενο κόψιμο της σατιρικής εκπομπής «Πατάτες Αντινακτές», εξέδωσε γραπτή δήλωση  στην οποία τονίζει ότι η εκπομπή δεν θα διακοπεί, αλλά θα αναβαθμιστεί.

Η γραπτή δήλωση εκδίδεται για να αποκατασταθεί η πραγματικότητα, τονίζει ο κ. Τσώκος και κάνει λόγο για σειρά “ανακριβών και ψευδών δημοσιευμάτων” στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.

Αναφέρεται ότι η σατιρική εκπομπή «Πατάτες Αντινακτές», τα πνευματικά δικαιώματα της οποίας ανήκουν στο ΡΙΚ, “δεν θα διακοπεί, τουναντίον, τη νέα τηλεοπτική σεζόν θα αναβαθμιστεί. Την εκπομπή δημιούργησε και «βάφτισε» με το όνομα αυτό ο σκηνοθέτης Άντρος Παυλίδης τ. Διευθυντής Προγραμμάτων Τηλεόρασης του ΡΙΚ”.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο κ. Τσώκος, “καμία παρέμβαση ή προσπάθεια λογοκρισίας δεν έχει γίνει ποτέ από πλευράς της Διοίκησης ή της Διεύθυνσης ή μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος με στόχο τη φίμωση κανενός από τους συντελεστές της εκπομπής”.

“Οι όποιες συστάσεις έχουν γίνει από πλευράς της Διοίκησης και Διεύθυνσης προς τους σκηνοθέτες-παραγωγούς, στελέχη του Ιδρύματος, έχουν γίνει στη βάση βάσιμων καταγγελιών στην Αρχή Ραδιοτηλεόρασης, στην Επίτροπο για τα δικαιώματα του παιδιού, από οργανωμένα σύνολα και από τηλεθεατές. Παρατηρήσεις που δεν θα μπορούσαν να μην ληφθούν υπ όψιν”, διευκρινίζει ο κ. Τσώκος.

Επίσης χαρακτηρίζει “πλήγμα στα Δημοκρατικά θέσμια του τόπου” την έκδοση ανώνυμης ανακοίνωσης από γνωστό συντάκτη την οποία δήθεν υπογράφουν , όπως αναφέρει, «Οι ελεύθερες φωνές των πατατών». Ο κ. Τσώκος αναφέρει ότι η ανακοίνωση αυτή, “αναφέρει επί σκοπό ψεύδη και ανακρίβειες”.

Επιπρόσθετα αναφέρει ο κ. Τσώκος, η Διοίκηση και η Διεύθυνση του ΡΙΚ “θα συνεχίσουν από κοινού άοκνα, απερίσπαστα και ακούραστα την προσπάθεια εξυγίανσης και εκσυγχρονισμού του Ιδρύματος, με μοναδικό γνώμονα την ποιοτική αναβάθμιση όλων των προγραμμάτων και παραγωγών της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης”.

Τονίζει ακόμη ότι κανείς δεν είναι υπεράνω των Νόμων ή των Κανονισμών που διέπουν τη λειτουργία του Ιδρύματος ενώ για τα όσα γράφτηκαν για το κόστος της εκπομπής αναφέρει ότι ανέρχεται σε €36.000 μηνιαίως ήτοι €4.500 το επεισόδιο (μη συμπεριλαμβανομένων στο ποσό αυτό των μισθών των μόνιμα αποσπασμένων στην παραγωγή σκηνοθετών οι οποίοι πληρώνονται κατευθείαν από το ΡΙΚ).