Ριζοσπαστικές αλλαγές στην Εθνική Φρουρά. Θα μειωθεί η στρατιωτική θητεία

Έρχονται ριζοσπαστικές αλλαγές στην Εθνική Φρουρά πριν το τέλος του έτους.

Ερωτηθείς ο Υπουργός Άμυνας Φώτης Φωτίου, αν οι σχεδιαζόμενες αλλαγές περιλαμβάνουν και τη μείωση της στρατιωτικής θητείας, ο κ. Φωτίου είπε ότι “είναι εφικτή μείωση της θητείας στην ΕΦ, δεδομένου ότι θα επέλθουν όλες αυτές οι αλλαγές, θα επέλθει η αναδιάρθρωση και ο εκσυγχρονισμός”.

Ο Υπουργός ενημέρωσε το πρωί την αντιπροσωπεία της ΕΔΕΚ, με επικεφαλής τον Γιώργο Βαρνάβα, στην παρουσία του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς και άλλων στελεχών, για μια σειρά από θέματα, σε σχέση τόσο με το παρόν όσο και το μέλλον της ΕΦ.

Η συνάντηση, είπε, έγινε σε συνέχεια της σύσκεψης για την Άμυνα που πραγματοποιήθηκε στο Τρόοδος τον περασμένο Αύγουστο.

“Οι αλλαγές που θα επέλθουν στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας μας θα είναι ριζοσπαστικές”, ανέφερε ο κ. Φωτίου.

Μίλησε για “ευρύ φάσμα αλλαγών στη δομή, στην οργάνωση, στη λειτουργία, στους εξοπλισμούς και στα νομοθετήματα”.

Ο Υπουργός Άμυνας είπε ότι ο ολοκληρωμένος σχεδιασμός θα παρουσιαστεί πριν το τέλος του χρόνου ενώπιον του Υπουργικού και αφού προηγηθούν συναντήσεις με όλα τα κόμματα.

Είπε ακόμη ότι τα θέματα της Άμυνας πρέπει να μείνουν μακριά από κομματικές αντιπαραθέσεις και “να προχωρήσουμε όλοι μαζί”.

Ευχαρίστησε τέλος την ΕΔΕΚ και είπε ότι η εποικοδομητική συνεργασία θα είναι συνεχής.

Από την πλευρά του ο Γιώργος Βαρνάβα είπε ότι η σημερινή συνάντηση εντάσσεται στα πλαίσια του προγράμματος της ΕΔΕΚ για συναντήσεις με όλους τους Υπουργούς της Κυβέρνησης.

Ευχαρίστησε για την “πλήρη ενημέρωση” των στελεχών της ΕΔΕΚ αναφορικά με την κατάσταση στις ένοπλες δυνάμεις και τους μελλοντικούς σχεδιασμούς του ΓΕΕΦ και Υπουργείου Άμυνας.