Ρεντίκολο η Εθνική Ελλάδος – Έχασε 2-1 από τους ψαράδες των νησιών Φαρόε! (Video)

Το τρένο για το Euro του 2016 που θα διοργανωθεί στα γήπεδα της Γαλλίας έχασε οριστικά η Εθνική Ελλάδας, αφού είδε τα Νησιά Φερόε να επιβάλλονται με σκορ 2-1 στην έδρα τους.

Μαζί με το «αντίο» στο Euro, η Ελλάδα αποχαιρέτησε -άραγε, μόνο προσωρινά;- και την ταυτότητα της ομάδας που ξέρει πως να ανατρέπει τις εις βάρος της καταστάσεις και να κάνει τους φιλάθλους της να αισθάνονται σίγουροι για το θετικό αποτέλεσμα -κάτι που είχε πάντως φανεί από την αρχή, ήδη, των προκριματικών.

Η ήττα από τους ερασιτέχνες παίκτες της ομάδας των Νήσων Φερόε αποδεικνύει πως η ομάδα έχει πρόβλημα και πως σύντομα θα πρέπει να ληφθούν αποφάσεις, που θα αλλάξουν το κλίμα και θα επαναφέρουν την Εθνική στο δρόμο των επιτυχιών. Ήδη, το… πείραμα Μαρκαριάν φαίνεται πως δεν «περπατάει».

Ο Σέρχιο Μαρκαριάν ξεκίνησε με τους Καρνέζη κάτω από τα δοκάρια, δεξί μπακ τον Τοροσίδη, αριστερό τον Σταφυλίδη και στόπερ τους Παπασταθόπουλο, Μανωλά, τον Σάμαρη αμυντικό χαφ, Κονέ σε ρόλο δεξιού χαφ και Χριστοδουλόπουλο στα αριστερά, με τους Καρέλη, Φετφατζίδη και Μήτρογλου να αποτελούν την επιθετική τριάδα.

Από την πλευρά τους τα Νησιά Φερόε παρέταξαν τους Νίλσεν, Γκρέγκερσεν, Νάτεσταντ, Χάνσον, Μπενιάμινσεν, Όλσεν, Σόρενσεν, Χολστ, Βατνχάμαρ, Χάνσεν και Έντμουντσον.

Οι γηπεδούχοι με το καλημέρα φάνηκε πως δεν θα είναι φιλόξενοι, αφού μόλις στο πρώτο λεπτό θέλησαν να αιφνιδιάσουν, όμως το ξαφνικό σουτ του Έντμουνσον πέρασε άουτ.

Η Ελλάδα δεν βρήκε τα πατήματά της και οι γηπεδούχοι συνέχισαν να βγαίνουν σε αντεπιθέσεις, αφού πρώτα έριχναν το βάρος στην άμυνά τους.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θέλησε να απαντήσει στις ευκαιρίες, με τους Παπασταθόπουλο και Μήτρογλου να μην καταφέρνουν να ανοίξουν το σκορ. Η Ελλάδα ανέβασε την απόδοσή της και κυριάρχησε στο γήπεδο, χωρίς όμως να δίνει τη σιγουριά πως θα μπορούσε να σκοράρει.

Το δίλεπτο που άλλαξε τη ροή του πρώτου ημιχρόνου ήρθε στο 31′-32′. Αρχικά, ο Μήτρογλου έστειλε με πλασέ την μπάλα στο δοκάρι και, στην αμέσως επόμενη φάση, η συνεργασία των Βαντχάμαρ και Χάνσον έφερε το 1-0 για τους γηπεδούχους.

Η Ελλάδα μπήκε πιο επιθετικά στο δεύτερο μέρος, θέλοντας να φέρει τον αγώνα στο 1-1 και να διεκδικήσει την πρώτη της νίκη στα προκριματικά. Στο 51′ ο Μήτρογλου έχασε καλή ευκαιρία από κοντινή απόσταση, ενώ δύο λεπτά ο Καρέλης σημάδεψε για δεύτερη φορά φορά το δοκάρι του Νίλσεν.

Στο 56ο λεπτό ο Μήτρογλου σκόραρε, όμως το γκολ του ακυρώθηκε, εξαιτίας επιθετικού φάουλ που είχε κάνει ο Τοροσίδης.

Όσο οι Έλληνες ποδοσφαιριστές δεν έφταναν στο γκολ, τόσο οι γηπεδούχοι έπαιρναν θάρρος και πίστευαν ακόμα πιο πολύ στην νίκη. Στο 70ό λεπτό, ο Όλσεν… πάγωσε την ελληνική αποστολή, αφού με πλασέ νίκησε ξανά τον Καρνεζη και έβαλε οριστικά τον τραγικό επίλογο στη διεκδίκηση των πιθανοτήτων μας για συμμετοχή στο Euro.

Οι βοήθειες από τον πάγκο (Νίνης αντί Χριστοδουλόπουλου στο 46′, Κολοβός στη θέση του Φετφατζίδη στο 71′ και Φούντας αντί Κονέ στο 81′) δεν βοήθησαν όσο θα έπρεπε, με αποτέλεσμα το μόνο που κατάφεραν να κάνουν οι παίκτες του Μαρκαριάν, να μειώσουν με κεφαλιά του Παπασταθόπουλου στο 84′.

Στη συνέχεια κυνήγησαν την ισοφάριση, όμως η νευρικότητα και η απογοήτευση ήταν έκδηλη σε όλο το γαλανόλευκο στρατόπεδο και τελικά τα Νησιά Φερόε κατάφεραν να κάνουν και δεύτερη νίκη επί της Ελλάδας, μετά το 0-1 στο Καραϊσκάκη, στον α’ γύρο.