Ρεκόρ συμμετοχής για το φετινό Συνέδριο Παράκτιας Τεχνολογίας

Ολοκληρώθηκε την Πέμπτη το Συνέδριο Παράκτιας Τεχνολογίας (Offshore Tecnology Conference), στο Χιούστον του Τέξας. Σύμφωνα με τους διοργανωτές, η έκθεση σημείωσε ρεκόρ τριαντακονταετίας, με την συμμετοχή να ανέρχεται σε 104.800 επισκέπτες, ενώ ήταν αυξημένη κατά 17% σε σχέση με πέρισυ.

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν έννεα πάνελ, 29 προυσιάσεις και 298 τεχνικες συνεδρίες, όπου συζητήθηκαν εξειδικευμένα θέματα γύρω απο την βιομηχανία της παράκτια εξόρυξης υδρογονανθράκων.

Στο συνέδριο παρευρέθηκαν μεγάλες εταιρείες της βιομηχανίας, ενώ πολλές χώρες διέθεταν δικά τους περίπτερα στον εκθεσιακό χώρο, ο οποίος κάλυπτε μια συνολική επιφάνεια πέραν των 60 χιλιάδων τμ.

Μεταξύ των συμμετεχόντων ήταν o διάδοχος του νορβηγικού θρόνου, Πρίγκηπας Haakon και η σύζυγός του, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 40 χρόνων συμμετοχής τη Νορβηγίας στο OTC, καθώς και οι Κυβερνήτες του Τέξας, της Αλαμπάμα και άλλων πολιτειών, που συζήτησαν θέματα ενεργειακής συνεργασίας με την ομοσπονδιακή Κυβέρνηση.

Επίσης, η Επικεφαλής της κυβερνητικής υπηρεσίας των ΗΠΑ, αρμόδιας για τους φυσικούς πόρους Sally Jewell επισκέφτηκε τον εκθεσιακό χώρο και συζήτησε με ηγετικές φυσιογνωμίες της βιομηχανίας την περιβαλλοντική διασφάλιση των παράκτιων επιχειρήσεων, ενώ Υπουργοί Ενέργειας και υψηλόβαθμα στελέχη κρατικών εταιρειών πετρελαίου μίλησαν για τις προκλήσεις στον ενεργειακό ανεφοδιασμό και τον ρόλο που μπορεί να διαδραμματίσει ο καθένας στο μέλλον.

Το επόμενο συνέδριο θα διοργανωθεί του χρόνου στο Rialiant Park του Χιούστον, μεταξύ 5 και 8 Μαίου.